Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/27765
Назва: Економічні випробування Польщі у контексті глобалізації та регіоналізації
Автори: Возняк, Міхал Габріель
Ключові слова: Глобалізація
регіоналізація
європейська інтеграція
«нова економіка»
економічний розвиток
економічна політика
економічне співробітництво
Дата публікації: 2007
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Возняк, М. Г. Економічні випробування Польщі у контексті глобалізації та регіоналізації [Текст] / Міхал Габріель Возняк // Журнал європейської економіки. – 2007. – Т. 6, № 1. – С. 28-50.
Короткий огляд (реферат): У світі інтеграції та глобалізації, якому притаманна доволі велика швидкість і легкість обороту величезних капіталів та інформації, необхідних для прийняття раціональних рішень, реальні та регуляторні процеси в Польщі дедалі більше залежать від того, що відбувається у світовій економіці. Однак конвергенція економічного розвитку вимагає швидкого поширення наукомістких економічних моделей. Ці процеси, однак, асоціюються як зі зростанням ризику економічних починань, так і з економічною безпекою людей із меншою здатністю до адаптації. Протидія негативним наслідкам глобалізації та європейської інтеграції можлива завдяки якісній адаптації людського капіталу. Водночас зростають акумулятивні можливості польської економіки, ефективність інвестицій у фізичний капітал, модернізаціятрадиційного сектору, пов’язана зі створенням нових робочих місць через поширення інформації та телекомунікативних технологій і розвиток економічної інфраструктури сектору малого та середнього бізнесу, сільських території та житлових будинків. Усунення бар’єрів, що ускладнюють реалізацію вищезазначених об’єктів через ринковий механізм, було б недостатнім для наукомісткого економічного розвитку. Таким чином, необхідна державна політика, спрямована на підтримку, раціоналізацію, створення ринкового механізму, розвиток підприємств та інновації. Для гарантії її зв’язку з ринковим механізмом і раціональності усунення загроз глобалізації, політика повинна базуватися на довготерміновій глобальній стратегії, сконцентрованій на збільшенні продуктивності, розвитку людського капіталу й економічно виправданій і прийнятній для суспільства соціальній нерівності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/27765
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 6 (№1) Березень 2007

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Возняк.PDF327.57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.