Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28292
Назва: Нобелівські лауреати з економічних наук 2007 р.
Автори: Андре, Ян
Броль, Удо
Ключові слова: Асиметрична інформація
стимули
теорія розробки механізму
принцип виявлення
Дата публікації: 2008
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Андре, Я. Нобелівські лауреати з економічних наук 2007 р. [Текст] / Ян Андре, Удо Броль // Журнал європейської економіки. – 2008. – Т. 7, № 1. – С. 115-122.
Короткий огляд (реферат): Нобелівську премію в галузі економічних наук у 2007 році було присуджено Леонідові Гурвіцу, Еріку С. Маскіну і Роджеру Б. Майерсону за те, що вони заклали основи теорії розробки механізму. Особлива сила механізму полягає в наступному. Ринкові системи, загалом, та аукціони, зокрема, можуть діяти як ефективні економічні інституції для розміщення приватного товару. Але економічна ефективність не означає, що цю інституцію оберуть ті учасники, у яких є право вибору. Замість цього можна очікувати, що буде вибрано ту економічну інституцію, яка відображатиме інтереси розробника. Теорію розробки механізму можна використовувати для аналізу відповідних ситуацій і пояснень, яким механізмам учасники ринку, тобто продавці і покупці, віддають перевагу. Отже, Л. Гурвіц, Е. С. Маскін і Р. Б. Майєрсон розробили теорію стосовно того, які ринкові інституції будуть виникати.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28292
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 7 (№1) Березень 2008

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Андре.PDF200.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.