Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28343
Назва: Напрями співробітництва польських воєводств і великих міст з країнами світу та Україною
Автори: Рудольф, Вавжинєц
Пазізіна, Софія
Ключові слова: Економічна географія
партнерські міста і регіони
міжнародні відносини
міжорганізаційне співробітництво
територіальна міжнародна співпраця
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Рудольф, В. Напрями співробітництва польських воєводств і великих міст з країнами світу та Україною [Текст] / Вавжинєц Рудольф, Софія Пазізіна // Журнал європейської економіки. – 2017. – Т. 16, № 4. – С. 436-453.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що на сьогоднішній день зовнішня політика вже не є завданням лише національних урядів, а зростає роль формування міжнародних відносин на рівні регіонів і міст. Вказано, що для таких територіальних одиниць це слугує способом формування конкурентної позиції у глобалізованому світі. Визначено, що мета статті – порівняння напрямів міжнародних відносин польських воєводств та міст-центрів воєводств з урахуванням ролі, яку відіграють у цих відносинах області й міста України. Розглянуто відмінності в напрямах міжнародної діяльності регіонів і їх центрів, простежено динаміку цього явища в часі та зроблено висновки щодо залучення територіальних одиниць у міжнародне співробітництво. Наголошено, що двосторонні відносини з містами і партнерськими регіонами є лише початком мережевої інтеграції, яку протягом багатьох років підтримують структури Європейського Союзу спочатку через сприяння єврорегіонам, а в останньому десятилітті – через утворення європейських угрупувань з територіального співробітництва. Констатовано, що власне участь регіонів та міст у міжнародному співробітництві може суттєво вплинути на формування сильної конкурентної позиції на територіальному ринку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28343
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№4) Грудень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рудольф.pdf305.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.