Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29125
Назва: Коворкінг: переваги та недоліки в організації робочих місць
Інші назви: Co-working: advantages and disadvantages in workplace arrangement
Автори: Снігур, Христина
Snihur, Khrystyna
Ключові слова: інновації
коворкінг
управління
персонал
ефективність
стартап- культура
коворкінг-центр
коворкінг-простір
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Снігур, Х. Коворкінг: переваги та недоліки в організації робочих місць [Текст] / Христина Снігур // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 4. – С. 117-124.
Короткий огляд (реферат): Досліджено організацію та функціонування коворкінг-просторів. Зазначено, що у вітчизняних соціально-економічних умовах така форма організації робочого процесу, як коворкінг-простір розвивається повільно, в той час, як в США і Європі є успішною моделлю роботи. Розглянуто коворкінг як одну з інноваційних форм взаємодії управлінців та підлеглих в межах організації, простежено історію становлення та інституціона- лізацію даного поняття. Визначено, що коворкінг сприяє розвитку стартап-культури, яка будується або на основі нових інноваційних ідей, або технологій, які щойно з’явилися, надаючи не тільки всю необхідну інфраструктуру для розвитку нового проекту і створюючи певну творчу атмосферу, а й формуючи креативне співтовариство, члени якого можуть увійти в новий стартап-проект. Обґрунтовано приналежність коворкінгу до системи інноваційної інфраструктури в системі управлінням персоналом на основі порівняння функцій її елементів і характеристик, аналізу взаємовідносин учасників і організаторів, обґрунтування принципів формування внутрішнього середовища коворкінгу. Розглянуто поняття “коворкінг ”у трьох різних аспектах: спільної оренди офісного приміщення з метою зручності роботи незалежних працівників різної сфери діяльності; як модель організації робочого простору, який максимально комфортно укомплектовано для ведення підприємницької діяльності вільних і незалежних учасників; як принцип організації робочого простору, який дозволяє незалежним і вільним учасникам максимально комфортно і з найбільшою ефективністю вести свою діяльність за рахунок гнучкої комбінації послуг та грамотно організованого робочого мікроклімату, що стимулює обмін думками і генерацію нових ідей за допомогою взаємодії між учасниками і певної політики організаторів. Охарактеризовано коворкінг, його відмінні властивості від звичайного, звичного виду підприємницької чи іншої діяльності. Наведено як позитивні, так і негативні риси даного виду діяльності. Розкрито необхідність роботи в центрах коворкінгу в період кризи з метою економії коштів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29125
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Снігур.pdf239.54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.