Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29131
Назва: Нормативно-правове забезпечення суб’єктів добувної галузі в контексті формування звіту про прозорість
Інші назви: Legal groundwork relating to the preparation of transparency reports by extractive industry entities
Автори: Калюга, Євгенія
Kaliuha, Yevheniia
Ключові слова: нормативне забезпечення
добувна галузь
Звіт про прозорість
система управління природними ресурсами
оприлюднення інформації
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Калюга, Є. Нормативно-правове забезпечення суб’єктів добувної галузі в контексті формування звіту про прозорість [Текст] / Євгенія Калюга // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 4. – С. 159-172.
Короткий огляд (реферат): Вивчено, проаналізовано і оцінено стан добувної галузі в Україні та зарубіжний досвід, стосовно виплат податкових платежів на користь держави. Проведено оцінку передумов та нормативно-правового забезпечення щодо особливостей добувної галузі в Україні. Вказано, що в основу методологічного дослідження покладено історичний і комплексний підходи щодо необхідності підвищення прозорості виплат податкових та інших платежів, отриманих державою від компаній, що видобувають природні ресурси, відповідно до облікової Директиви ЄС 2013/34 Європейського Парламенту. Проаналізовано кількість суб’єктів добувної промисловості в Україні за останні три роки (2015-2017 рр.) за різними організаційно-правовими формами, відповідно до Директиви 2013/34/ЕС. На підставі наведеної інформації в Україні визначено лише п’яту частину суб’єктів господарювання від їх загальної кількості, які у 2014-2015 рр. склали Звіт ІПВГ Запропоновано визначати статус суб’єктів господарювання з урахуванням хоча б двох фінансових показників, визначених в грошових одиницях - євро (загальна сума балансу, чистий оборот та середня чисельність працівників).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29131
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Калюга.pdf390.52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.