Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/30006
Назва: Україномовна періодика у національно-культурному житті української діаспори США (1991–2017 рр.)
Автори: Біловус, Л. І.
Ключові слова: українська діаспора
україномовна періодика
Дата публікації: 2017
Видавництво: Тернопіль, ТНЕУ
Бібліографічний опис: Біловус, Л. І. Україномовна періодика у національно-культурному житті української діаспори США (1991–2017 рр.) [Електронний ресурс] : монографія / Л. І. Біловус. - Тернопіль : ТНЕУ, 2017. - 608 с.
Короткий огляд (реферат): У пропонованій монографії зосереджено увагу на надзвичайно розгалуженій мережі різнопрофільної україномовної періодики США, що є не тільки своєрідним виразником і презентатором українства за океаном, а й умовою становлення національної спільноти, самоствердження українців. Досліджувані матеріали підкреслюють важливі проблеми українців як етнічної групи на американському континенті, зв’язки з історичною батьківщиною та українцями в інших країнах, власне, дають надзвичайно цінний матеріал щодо історії української еміграції, її національно-культурного життя. Узагальнений досвід щодо збереження своєї національної ідентичності українською діаспорою в полікультурному та іншомовному середовищі США, презентований через її україномовну періодику, вважаємо, може стати важливим та корисним і для самої України, зокрема для формування світогляду прийдешнього покоління.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/30006
ISBN: 978-966-654-498-1
Розташовується у зібраннях:Монографії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Monografia_Bilovus.pdf11.65 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.