Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31316
Назва: Бухгалтерський та управлінський облік спільної діяльності підприємств з використання основних засобів
Інші назви: Cost and managerial accounting of joint activities related to the use of fixed assets
Автори: Задорожний, Зеновій
Орлова, Валентина
Кафка, Софія
Zadorozhnyi, Zenovii
Orlova, Valentyna
Kafka, Sofiia
Ключові слова: спільна діяльність
спільна операція
спільне підприємство
бухгалтерський облік
управлінський облік
основні засоби
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Задорожний, З. Бухгалтерський та управлінський облік спільної діяльності підприємств з використання основних засобів [Текст] / Зеновій Задорожний, Валентина Орлова, Софія Кафка // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 2. – C. 84-93.
Короткий огляд (реферат): Розкрито сутність спільної діяльності, спільної операції та спільного підприємства. Виокремлено основні ознаки класифікації спільної діяльності і відображено їх вплив на облік спільної діяльності. Розглянуто основні особливості бухгалтерського обліку спільної діяльності відповідно до вимог міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ),охарактеризовано порядок відображення в обліку основних господарських операцій, які залежать від організаційних форм спільної діяльності (спільне підприємство або спільна операція, з окремим утворенням чи без нього). Детально описано три варіанти ведення обліку спільної діяльності, якщо вона класифікується як спільна операція: спільна операція без окремого утворення; спільна операція з окремим утворенням, але без статусу юридичної особи; юридична особа. Крім того, виокремлені особливості визначення фінансових результатів від продажу або придбання активів у спільній операції. Зазначено, що одним із напрямів ефективного використання основних засобів є налагодження управлінського обліку спільної діяльності підприємств та складання внутрішньої звітності за результатами цієї діяльності. Запропоновано вітчизняним підприємствам нафтогазової промисловості ширше практикувати здійснення спільної діяльності з метою ефективного використання основних засобів з видобутку і транспортування нафти і газу. Перед здійсненням спільної діяльності підприємствам нафтогазової промисловості рекомендовано проводити попередні розрахунки щодо її вигідності на рівні управлінського обліку. Використано загальнонаукові та спеціальні методи пізнання економічних явищ і процесів: узагальнення, групування та порівняння, аналіз, синтез, індукція і дедукція та ін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31316
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Задорожний.pdf245.89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.