Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31483
Назва: Нова економіка: синергія інформатизації та глобального громадянського суспільства
Автори: Живко, Максим
Ключові слова: Нова економіка
громадянське суспільство
європейська цивілізація
цифрова економіка
інновації
науковий потенціал
технологічний потенціал
людський капітал
інклюзивний розвиток
соціальний капітал
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Живко, М. Нова економіка: синергія інформатизації та глобального громадянського суспільства [Teкст] / Максим Живко // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 1. - С. 36-58.
Короткий огляд (реферат): Досліджено взаємозв’язок між новою економікою та громадянським суспільством як особливим інститутом, який впливає на структурні трансформації європейської цивілізації, оскільки дана модель у своїй структурі використовує інновації, науковий і технологічний потенціал, що є прискореним двигуном соціально-економічного розвитку, а необхідність стимулювання -головним пріоритетом політики багатьох розвинутих країн. Вказано, що метою дослідження є розроблення конкретної методології вивчення взаємодії між новою економікою («new economy») та громадянським суспільством у розвинутих країнах і країнах, що розвиваються, переважно пов’язаних з інформаційним розвитком. Зазначено, що об’єктом дослідження є людський капітал - першочергова суспільна цінність, його збереження та подальший розвиток потребують збільшення інвестицій на науку з боку всіх соціальних суб’єктів. Наголошено, що найважливішим завданням урядів має бути створення на всіх рівнях суспільної структури максимально сприятливих умов для фінансування у сферу виробництва і трансферу знань. Розвинено ліберальну модель розвитку громадянського суспільства як модель «мінімального втручання». Проведено аналіз основних факторів розвитку нової економіки у структурі європейської цивілізації та сформульовано висновки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31483
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№1) Березень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Живко.pdf454.74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.