Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31487
Назва: Біржові індекси як індикатори активності фондового ринку
Автори: Сіташ, Тетяна
Ключові слова: Біржові індекси
фондовий ринок
цінні папери
трейдер
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Сіташ, Т. Біржові індекси як індикатори активності фондового ринку [Teкст] / Тетяна Сіташ // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 1. - С. 110-125.
Короткий огляд (реферат): Досліджено біржові індекси як індикатори активності фондового ринку. Доведено, що фондовий ринок є одним із найпривабливіших інструментів для інвестування. Акцентовано, що відкритий фондовий ринок у країні, який характеризується стабільною і сильною економікою, сприяє залученню іноземних інвесторів. Зазначено, що індикатори українського біржового ринку акцій, серед яких капіталізація та фондовий індекс ПФТС (Першої фондової торгової системи), через неадекватність курсових цін до реального стану підприємств-емітентів і економіки держави не можна визначати як репрезентативні, особливо при зіставленні із зарубіжними ринками. Окреслено, що розвиток вітчизняного фондового ринку стримується недосконалістю законодавчо-нормативного регулювання діяльності учасників ринку, неоптимальністю інфраструктури ринку та відсутністю цілісної, повноцінно функціонуючої національної депозитарної системи. Запропоновано впровадження нового фондового індексу, що описуватиме стан ділової активності окремого сектору ринку, виступатиме орієнтиром для формування й оптимізації інвестиційної стратегії інвесторів і сприятиме прозорості ринку цінних паперів України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31487
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№1) Березень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сіташ.pdf247.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.