Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31488
Назва: Глобальна криптовалюта як перспектива світової валютної системи
Автори: Шаров, Олександр
Ключові слова: Біткойн
криптовалюта
дестафізація
електронні гроші
світова валюта
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Шаров, О. Глобальна криптовалюта як перспектива світової валютної системи [Teкст] / Олександр Шаров // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 1. - С. 126-138.
Короткий огляд (реферат): Вказано, що криптовалюта – явище сучасної платіжної системи, але досі не зрозуміло, чи вона є новим типом валюти взагалі. Зазначено, що багато експертів стверджують, що це всього лише фінансова піраміда, але таке твердження не пояснює природу криптовалюти. Обґрунтовано, що, з технічної точки зору, криптовалюта – це лише ланцюжок даних, в якому перша ланка містить інформацію про її походження («майнінг»), а всі наступні – про перехід від одного власника до іншого. Наголошено, що за своєю економічною сутністю криптовалюта – це «переказний вексель», який супроводжується рядом «переказних написів» – «схвалень», хоча банкноти – це також простий банківський вексель. Констатовано, що за умови виконання деяких конкретних вимог криптовалюта може стати новою глобальною валютою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31488
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№1) Березень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шаров.pdf234.52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.