Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32925
Назва: Підходи до впровадження технологій управління персоналом на підприємствах теплоенергетики
Інші назви: Approaches to implementing technologies of personnel management in thermal power enterprises
Автори: Брич, Василь
Федірко, Михайло
Борисяк, Олена
Ключові слова: система управління персоналом
ринок праці
ринок теплової енергії
енергетичний ринок
житлово-комунальне господарство
процесний підхід
проектний підхід
технології формування проектних команд
personnel management system
labor market
thermal power market
energy market
housing and public utilities
process approach
project approach
technologies of project team formation
Дата публікації: 2018
Видавництво: Тернопільський національний економічний університет
Бібліографічний опис: Брич, В. Підходи до впровадження технологій управління персоналом на підприємствах теплоенергетики [Текст] / В. Брич, М. Федірко, О. Борисяк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 4 (90). – С. 99-110.
Короткий огляд (реферат): Поглиблено знання про використання інноваційних форм управління на підприємствах теплоенергетики. Вказано, що предметом дослідження є підходи до впровадження технологій управління персоналом на підприємствах теплоенергетики. Зазначено, що методологічною основою дослідження є загальнонаукові та економіко-статистичні методи: системно-структурний аналіз, статистичний метод економічного аналізу, емпіричний – для виокремлення тенденцій розвитку системи управління персоналом на підприємствах теплоенергетики; індукції, дедукції – для удосконалення підходів до впровадження технологій управління персоналом на підприємствах теплоенергетики; абстракто-логічний, економіко- математичного програмування – для обґрунтування застосування процесного і проектного підходів до впровадження технологій управління персоналом. Виокремлено тенденції зміни рівня забезпеченості персоналом підприємств. Визначено, що причинами низького рівня інвестиційної привабливості підприємств теплоенергетики є високий рівень зношеності обладнання і витрат природних ресурсів, негнучкість організаційної структури управління, низький рівень застосування делегування, лідерства, командного підходу до прийняття рішень, використання традиційних технологій мотивації та розвитку персоналу, шкідливі умови праці. Розглянуто підходи до побудови організаційної структури управління персоналом. Встановлено, що застосування лінійно-функціональної моделі організаційної структури зумовлює низький рівень взаємодії структурних підрозділів підприємств та впровадження технологій розвитку персоналу.Обґрунтовано необхідність застосування процесного підходу до управління персоналом шляхом горизонтальної та вертикальної інтеграції напрямів діяльності. Досліджено проектний підхід до впровадження технологій управління персоналом на підприємствах теплоенергетики. Запропоновано формування проектних команд (інтелект-хабів/бізнес-інкубаторів) як джерела інноваційного розвитку підприємств теплоенергетики. Вказано на необхідність враховувати оптимізаційно орієнтоване впровадження технологій управління персоналом підприємств при формуванні проектних команд на підприємствах теплоенергетики. Розроблено методичний підхід до пошуку і підбору проектного менеджера.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32925
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Брич_Федірко_Борисяк.pdf6.12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.