Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33363
Назва: Концептуальні засади фінансового механізму державно-приватного партнерства
Автори: Шулюк, Богдана Степанівна
Ключові слова: державно-приватне партнерство
фінансовий механізм
фінансові ресурси
економічна та соціальна інфраструктура
Дата публікації: 2018
Видавництво: Житомирський державний технологічний університет
Бібліографічний опис: Шулюк Б. С. Концептуальні засади фінансового механізму державно-приватного партнерства. Вісник Житомирського державного технологічного університету. 2018. № 4(86). С. 117-122.
Короткий огляд (реферат): Обгрунтовано доцільність розвитку партнерських відносин держави і бізнесу задля покращення фінансування соціально-економічної інфраструктури в Україні. Розкрито зміст поняття «державно-приватне партнерство» відповідно до функціонального, фінансового, соціального та правового підходу, а також виділено його сутнісні складові. Аргументовано, що дії та заходи державно-приватного партнерства реалізуються через фінансовий механізм, внаслідок чого досліджено концептуальні аспекти таких суміжних понять, як «механізм» та «фінанси». На основі аналізу трактувань зазначених дефініцій надано авторське визначення фінансового механізму державно-приватного партнерства як сукупності фінансових форм, методів, важелів та інструментів організації фінансових відносин в сфері співпраці органів державної влади і приватного сектора з метою розроблення, затвердження та реалізації проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток країни чи окремої території. Акцентовано увагу на проблемах функціонування згаданого механізму в умовах економічної нестабільності, а також необхідності його вдосконалення з метою модернізації об’єктів інфраструктури, забезпечення сталого людського розвитку та задоволення потреб громадян.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33363
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Шулюк.pdf526.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.