Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33626
Назва: Концепція двох бюджетів та особливості її застосування в Україні
Інші назви: The concept of two budgets and specific features of its application in Ukraine
Автори: Максимчук, Олександр
Maksymchuk, Оleksandr
Ключові слова: бюджет розвитку
концепція двох бюджетів
місцеві бюджети
місцеві запозичення
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Максимчук, О. Концепція двох бюджетів та особливості її застосування в Україні [Текст] / Олександр Максимчук // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 4. – С. 47-58.
Короткий огляд (реферат): Здійснено огляд визначень бюджету розвитку. Виділено підходи до трактування даного інституту на основі опрацьованих дефініцій: як інструмент реалізації фінансової політики; як засіб забезпечення економічного зростання; як інструмент забезпечення реалізації інвестиційних проектів. Виявлено недоліки, характерні для цих дефініцій бюджету розвитку. Запропоновано власне визначення бюджету розвитку на їх основі, а також на підставі упущень, виявлених в трактуваннях цього інституту зарубіжними вченими. Проаналізовано стан законодавчого регламентування бюджету розвитку. Обґрунтовано, що наявне законодавство не забезпечує ефективного виконання бюджетом розвитку своїх функцій. Запропоновано шляхи удосконалення бюджету розвитку на основі виявлених проблем: відокремлення планування бюджету розвитку та поточного бюджету; створення системи моніторингу стану локальних активів; розширення дохідних джерел бюджету розвитку. Обґрунтовано необхідність зарахування до бюджету розвитку частини ПДФО.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33626
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Максимчук.pdf410.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.