Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33627
Назва: Фінансовий лізинг як фінансово-кредитне забезпечення інвестиційної діяльності підприємств
Інші назви: Financial leasing as financial and credit support for investment activities of enterprises
Автори: Васильєва, Тетяна
Захаркін, Олексій
Захаркіна, Людмила
Vasylieva, Tetiana
Zakharkin, Оleksii
Zakharkinа, Liudmyla
Ключові слова: фінансовий лізинг
банківський кредит
фінансово-кредитне забезпечення
інвестиційна діяльність
підприємства
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Васильєва, Т. Фінансовий лізинг як фінансово-кредитне забезпечення інвестиційної діяльності підприємств [Текст] / Тетяна Васильєва, Олексій Захаркін, Людмила Захаркіна // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 4. – С. 59-68.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є наукове обґрунтування місця та ролі фінансового лізингу в системі фінансового-кредитного забезпечення інвестиційної діяльності підприємств. Предметом дослідження є різні аспекти сучасного фінансового лізингу та проблеми його поширення в Україні. В статті проведено аналіз стану інвестиційної діяльності за обсягами інвестицій в Україні за останні роки та виокремлено роль фінансового лізингу як джерела забезпечення інвестиційних ресурсів підприємств. Розглянуто нормативно-законодавче забезпечення операцій фінансового лізингу та виявлені деякі розбіжності як у трактуванні його сутності, так і у формальних ознаках. На основі дослідження та аналізу статистичних даних фінансово-кредитного ринку виявлені тенденції щодо обсягів договорів фінансового лізингу та обсягів кредитів, наданих корпоративному сектору, та зроблено висновок про недостатню участь лізингових процесів в діяльності суб’єктів господарювання. Ця теза підтверджена результатами аналізу вартості договорів фінансового лізингу, укладених за останні роки, ступінь поширення яких після кризи 2014 року залишається на низькому рівні. Розглянуто динаміку зміни обсягів лізингових договорів за строками укладання та виявлено тенденцію до зменшення тривалості послуг фінансового лізингу. Проаналізовано галузевий фактор поширення послуг фінансового лізингу та виявлено галузі, де ці послуги набули найбільшого розповсюдження. Систематизовано існуючі підходи до оцінки ефективності лізингових угод. Визначено найбільш суттєві проблеми, що стримують розвиток лізингу в Україні. У роботі використано методи: аналізу, синтезу та наукової абстракції (для обґрунтування та розвитку понятійно- категоріального апарату дослідження); порівняння, систематизації і логічного узагальнення (під час дослідження сутності фінансового лізингу, його нормативно- правового регулювання та особливостей застосування в Україні); статистичного, структурного і порівняльного аналізів (під час дослідження особливостей поширення фінансового лізингу в економіці України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33627
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Васильєва.pdf470.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.