Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33629
Назва: Конкурентоспроможність банків України на світовому ринку банківських послуг
Інші назви: The competitiveness of Ukraine’s banks in the world banking market
Автори: Войнова, Євгенія
Voinova, Yevheniia
Ключові слова: оцінка прозорості банківських послуг
ринок банківських послуг України
класифікація банків
показники конкурентоспроможності банків
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Войнова, Є. Конкурентоспроможність банків України на світовому ринку банківських послуг [Текст] / Євгенія Войнова // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 4. – С. 81-98.
Короткий огляд (реферат): Досліджено ринок банківських послуг України крізь призму порівнянь показників конкурентоспроможності українських банків і банків з іноземним капіталом на вітчизняному ринку і на світовому ринку. Виділено шість груп банків за критерієм широти мережевої структури і здійснене розподілення діючих банків за цими групами, а саме: системно важливі банки, всеукраїнські рівноважні банки, всеукраїнські концентровані банки, регіональні банки, місцеві одиничні банки, закриті банки. зроблено великий акцент на дослідженні послуг банківських груп як асортименту, так і цінової політики. Було використано класифікацію факторів М. Йоко-Арай та Ню Йошино за ефективністю, обсягом наданих послуг, інформаційними технологіями та ресурсним менеджментом для оцінки конкурентоспроможності українських банків. Проведене порівняння близько п’ятдесяти показників діяльності банків як за групами банків вітчизняних і з іноземним капіталом, так і надано окрему характеристику банкам з найліпшими показниками в цих групах на основі аналізу кожного з 82 діючих банків в Україні. Доведено, що в реаліях України вітчизняні банки і банки з іноземним капіталом представлені у всіх сегментах банківських послуг. Зазначено, що найбільшу конкурентоспроможність українським банкам забезпечує покриття термінально-банкоматною мережею, інтернет-обслуговування і відповідно найбільше покриття населення України. Вказано, що найменш конкурентоспроможними українські банки є в сегментах обслуговування великого бізнесу, міжнародних компаній, проектного фінансування, а також фінансування інноваційних проектів і стартапів. Наголошено, що дослідження є корисним в освітньому процесі та безпосередньо для спеціалістів банківського сектору.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33629
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Войнова.pdf425.67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.