Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33631
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorАверкин, Яків-
dc.contributor.authorAverkin, Yakiv-
dc.date.accessioned2019-04-15T09:15:12Z-
dc.date.available2019-04-15T09:15:12Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationАверкин, Я. Поведінка витрат підприємства пивоварної галузі [Текст] / Яків Аверкин // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 4. – С. 111-119.uk_UA
dc.identifier.issn1993-0240-
dc.identifier.urihttp://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33631-
dc.description.abstractЗазначено, що в умовах конкурентного середовища перед підприємствами постає проблема у правильності формулювання та прийнятті управлінських рішень, які сприятимуть підвищенню ефективності виробничо-господарської діяльності суб’єкта господарювання. Вказано, що проведення детального аналізу рівня витрат на підприємстві уможливить здійснення не лише процесів їхньої оптимізації, а й дасть змогу формувати плани та прогнози розвитку пивоварного підприємства з урахуванням тенденцій попередніх періодів. Здійснено огляд наукової літератури щодо управління витратами на промислових підприємствах, що свідчить про необхідність удосконалення означеного процесу на підприємствах пивоварної галузі. Це пояснюється тим, що підприємства пивоварної галузі використовують різні технології для виробничого процесу, що створює труднощі для порівняння рівня розвитку кожного окремого підприємства цієї галузі. Розкрито особливості поведінки витрат підприємств пивоварної галузі. Метою статті є розкриття закономірностей поведінки та класифікації витрат на підприємствах пивоварної галузі. Здійснено обґрунтування теоретичних положень і практичних рекомендацій щодо вдосконалення поведінки витрат пивоварного підприємства. Використано такі методи дослідження: аналізу, індукції, дедукції та порівняння, що дало змогу скласифікувати витрати залежно від визначеного критерію для забезпечення підвищення виробничо-господарської діяльності пивоварного підприємства. Обґрунтовано, що система управління витратами має базуватися на ознаках (критеріях) з позиції формування собівартості продукції, формування управлінського рішення та контролю й регулювання виробничо-господарської діяльності підприємства. Визначено критерії, що є підґрунтям для складання оперативних планів підприємства пивоварної галузі. Відзначено, що сформовані теоретичні положення щодо поведінки витрат є досить цінними, адже матимуть прикладний характер та їх можна імплементувати на практиці. Розроблено рекомендації щодо управління витратами підприємств пивоварної галузі.uk_UA
dc.publisherТНЕУuk_UA
dc.subjectуправлінський облікuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.subjectприбутокuk_UA
dc.subjectелемент витратuk_UA
dc.subjectінформаціяuk_UA
dc.titleПоведінка витрат підприємства пивоварної галузіuk_UA
dc.title.alternativeCost behavior in enterprises of the brewing industryuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аверкин.pdf464.8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.