Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33772
Назва: Міжнародні товарні ринки: лібералізм проти дирижизму (актуалізація поглядів ДЖ. М. Кейнса)
Автори: Волмут, Карл
Ключові слова: Глобальне управління
«Програма прозорості»
«Програма структурних реформ»
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Волмут, К. Міжнародні товарні ринки: лібералізм проти дирижизму (актуалізація поглядів ДЖ. М. Кейнса) [Текст] / Карл Волмут // Журнал європейської економіки. – 2018. – Т. 17. – С. 363-412.
Короткий огляд (реферат): Здійснено порівняння слабких та сильних форм глобального управління сировинними ринками шляхом зіставлення «Програми прозорості» й «Програми структурних реформ». Зазначено, що Дж. М. Кейнс тривалий час науково досліджував товарні ринки, спекуляцію і запаси, ринки форвард та буферні запаси тощо. Вказано, що також він практикував комерційну торгівлю на різних товарних ринках і в післявоєнний період долучився до розробки ICU / ITO (Міжнародного клірингового союзу / Міжнародної торгової організації), які містять детальні положення про створення глобального управління на товарних ринках. Наголошено, що цей вчений дуже зацікавився вивченням зв’язку між ціновою нестабільністю сировини та її впливом на глобальну макроекономіку, але він також доводив, що належне регулювання товарних ринків і секторів позитивно вплине на загальну стабільність та розвиток у світі. Уточнено, що Дж. М. Кейнс обґрунтував, що сильне глобальне управління має базуватися на простих, чітких, ефективних, узгоджених і обов’язкових правилах. Наголошено, що у контексті сировини «Програма прозорості» обговорюється часто, але вона є доволі слабкою формою глобального управління, тоді як «Програма структурних реформ» представляє доволі сильну форму глобального управління ресурсними секторами. Зауважено, що «Програма прозорості» докладно розглядається в цій статті, а «Програма структурних реформ» – у розділі «Висновки та перспективи», але вона потребує подальшої розробки у наступній статті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33772
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№4) Грудень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Волмут.pdf583.84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.