Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/3456
Назва: Аналіз сучасного розвитку галузі тваринництва України
Інші назви: Analysis of the current development of livestock industries Ukraine
Автори: Пуцентейло, Петро Романович
Ключові слова: тваринництво, м’ясопродуктовий підкомплекс, яловичина, те- лятина, галузь м’ясного скотарства, велика рогата худоба, організаційно- економічне забезпечення
animal, of meat complex, beef, veal, beef cattle industry, cattle, organiza- tional and economic security
Дата публікації: 2015
Видавництво: Державний економіко-технологічний університет транспорту
Бібліографічний опис: Збірник наукових праць Державного економіко-технологічного університету транспорту: Серія «Економіка і управління». – Вип. 31. – К.: ДЕТУТ, 2015. – 336 с. - С. 268-276.
Серія/номер: Серія «Економіка і управління»;31
Короткий огляд (реферат): У статті подано результати дослідження теоретико-методологічного і науково-практичного забезпечення розвитку і ефективного функціонування одного з важливих підрозділів національної економіки – м’ясного скотарства в умовах розвитку ринкових відносин в Україні. Обґрунтовано пріоритети роз- витку галузі м’ясного скотарства, яке виступає цілісною виробничо- господарською системою, яка об’єднує спеціалізовані підприємства з вирощу- вання та відгодівлі великої рогатої худоби, підприємства, що забезпечують до- ставку і збут продукції, відтворення племінних якостей, беруть участь у нау- ково-дослідних, проектно-конструкторських і технологічних розробках з ме- тою насичення продовольчого ринку якісними м’ясом і м’ясопродуктами влас- ного виробництва, досягнення продовольчої незалежності держави та збіль- шення експорту продукції. Аналіз розвитку м’ясного скотарства в Україні свідчить, що рівень виробни- цтва м’яса яловичини має визначатися не тільки структурою співвідношення порід у скотарстві (комбіноване і м’ясне), а більше організаційно-економічними і технологічними чинниками з метою інтенсивного використання наявного поголів’я для виробництва конкурентоспроможної продукції. Доведено, що стратегічними пріоритетними напрямами розвитку м’ясного скотарства мають стати: державна підтримка розвитку м’ясного скотарст- ва, удосконалення породного складу тварин м’ясного напряму, впровадження інноваційних технологій вирощування тварин, формування та функціонування ринку м’яса яловичини, сприяння залученню інвестицій у галузь, удосконалення системи ціноутворення. The article deals with the comprehensive research of theoretic and methodological as well as scientific and practical essentials for development and efficient functioning of such an important domestic economics branch as beef cattle breeding under developing market conditions in Ukraine. The author substantiated the priorities for branch development of beef cattle breeding which is assessed to be a holistic production system uniting specialized ventures, that are involved in cattle breeding and nutrition, with logistic and sales entities as well as with those ventures which provide breed regeneration, research and development, project and construction, and technological support aiming to supply the food market with original high-quality meat, meat food and delicatessen, to obtain domestic food-provision independence, and to increase exports. Analysis of beef cattle in Ukraine shows that the level of production of beef has determined not only the structure of cattle breeds ratio (combined and meat) and more organizational and economic and technological factors with the aim of intensive use of existing stock to produce competitive products. The author proved that strategic priority directions for development of beef farming are assumed to be the governmental support of beef cattle breeding, beef breeds regeneration and modernization, implementation of innovative technologies for stock breeding, formation of beef market, improvement of investment climate, modernization of pricing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/3456
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник ДЕТУТ № 31_268-276.pdf447.87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.