Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/35001
Назва: Аналіз фінансових ризиків на основі логічно - дедуктивних методів
Інші назви: Analysis of financial risks based on logically deductive methods.
Analiza ryzyka finansowego oparta na logicznie dedukcyjnych metodach.
Автори: Клапків, Михайло Семенович
Клапкив, Михаил Семенович
Klapkiv, Michał
Ключові слова: страхування, менеджмент ризиками, фінансові ризики, бізнес-ризик- менеджмент, самострахування, попереджувальні заходи, трансфер ризиків, фінансова безпека.
Дата публікації: 2001
Видавництво: Клапків М. (2001) Аналіз фінансових ризиків на основі логічно - дедуктивних методів. Наукові записки. Збірник праць кафедри економічного аналізу, №9, с.111-113.
Бібліографічний опис: Клапків М. (2001) Аналіз фінансових ризиків на основі логічно - дедуктивних методів. Наукові записки. Збірник праць кафедри економічного аналізу, №9, с.111-113.
Короткий огляд (реферат): Гпибокий аналіз фінансового ризику, як і усіх інших, можливо здійснити лише на основі доповнення його якісної (кваліфікованої) характеристики кількісною (квантифікованою) оцінкою. На відкритті “Академії Герлінга” з досліджень ризику’’ у Мюнхені 28 серпня 1990 року професор Отто-Петер Обермейер відзначив, що тепер все більше не вистарчає, так званого, пробабілістичного, тобто математичного опрацювання випадкових явищ, необхідного для повноцінного аналізу ризику і наступного усунення його причин, чи наслідків. При цьому, на думку вченого, треба широко виходити не лише з того поняття ризику, який техніками і натуралістами називається об'єктивним, але і з того, який у суспільно-економічному житті кваліфікується як суб'єктивний, передусім підприємницький, фінансовий ризик. Однак, особливістю фінансових ризиків є надзвичайна складність їх кількісної оцінки, оскільки дуже важко виявити закономірності їх прояву, опираючись на причинно-наслідковий зв'язок. Французький вчений Поль Марі Годме навіть зауважив, що про фінансові закономірності можна говорити тільки у науковому розумінні, оскільки слово “ закономірність”, як він вважає, означає існування об'єктивного зв'язку між різними фінансовими та іншими явищами. Причину низької передбачуваності фінансових ризиків, Леонід Хорін вбачає у тому, що вони не мають природних стабілізаторів свого рівня, а тому їх оцінка, а відповідно і страхування, на його думку, стає можливими лише при умові створення для них штучних стабілізаторів. Відомий фінансист Дж. Сорос вважає, що навіть сама ідея вимірювання такого ризику є некоректною, оскільки вона ігнорує феномен рефлективності. Саме тому, сучасна теорія ризику протягом двох десятиліть рекомендує здійснювати оцінку і аналіз кредитних ризиків на основі застосування рефлексивних, логічно-дедуктивних методів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/35001
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Клапків М. (2001) Аналіз фінансових ризиків на основі логічно - дедуктивних методів. Наукові записки. Збірник праць кафедри економічного аналізу, №9, с.111-113.pdfКлапків М. (2001) Аналіз фінансових ризиків на основі логічно - дедуктивних методів. Наукові записки. Збірник праць кафедри економічного аналізу, №9, с.111-113.139.62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.