Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/35393
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКравців, Ярослав Васильович-
dc.contributor.authorKravtsiv, Y. V.-
dc.date.accessioned2019-10-10T12:11:09Z-
dc.date.available2019-10-10T12:11:09Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationКравців Ярослав Васильович Продукти харчування як об’єкти цивільних прав [Текст] : дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.03 - – цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право / Кравців Ярослав Васильович ; Національна академія наук України, Київський університет права, Тернопіл. нац. екон. ун-т. - Тернопіль, 2019. - 224 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/35393-
dc.description.abstractУ роботі вперше у вітчизняній цивілістичній науці на основі цілісного аналізу доктрини об’єктів цивільних прав та позитивного права проведена позитивістка концепція останніх як речей та благ, сформовані доктринальні положення та пропозиції із вдосконалення актів цивільного та спеціального законодавства. У роботі розкрито: прояви проблематики та констатовано потребу посилення правового регулювання відносин щодо продуктів харчування; встановлено їх особливості як об’єктів цивільних прав та запропоновано їх передбачити в ЦК України; встановлено їх правовий режим; доведено, що право на продукти харчування є самостійним правом та складовою інших прав; визначено основні відносини щодо них та європейську і національну практику їх позитивного регулювання, в тому числі тих, які створені як об’єкти права інтелектуальної власності; встановлені основні підстави виникнення, здійснення та припинення прав на них; виявлені основні порушення прав та їх наслідки, зокрема цивільно-правову відповідальність; сформовані пропозиції до чинного законодавства. На основі концепту безпеки людини сформовану загальну вимогу до об’єктів цивільних прав та зокрема продуктів харчування – їх безпечність як парасолькову кваліфікаційну вимогу що охоплює інші вимоги до них та визначено їх правовий режим. The dissertation deals with problematic issues of the legal regime and regulation of civil law relations concerning foodstuffs in Ukraine. One of the main problems associated with this is to provide the effectiveness of the valid legislation, which in general accords with European approaches and standards, and their separation from other rights to life, health, decent living standards, etc., carried out in the conceptual requirement of food safety as a legal concept. The transition to private rinciples of provision of food in Ukraine and the attenuation of state responsibility and control over their quality led to the mass production and realization of such poor-quality products, and as a consequence food poisoning and death. Since Ukraine is an agrarian country, it reduces its potential in export and changes the structure of exports in favor of grain and similar but not ready for consumption products. Therefore, there is a need to improve food legislation and the previous scientifically balanced justification of the strategic direction and modern 18legal doctrine of privacy to the development of appropriate suggestions and legislations. The effectiveness of implementation of the legal regim e of foodstuffs depends on the grade of excellence of the legislative base. The scientific novelty of the obtained results consist in researching the evolution of Ukrainian legislation in order to identify gaps and overcome modern problems of the food market in terms of changing the concept of contemporary commodity production and consumption. Furthermore, a comprehensive research of the norms of the national legislation was carried out which are adjusting the relations of foodstuffs, their accordance with the requirement of safety for both human and the environment.uk_UA
dc.publisherТернопіль : ТНЕУuk_UA
dc.subjectбезпекаuk_UA
dc.subjectвідповідальністьuk_UA
dc.subjectзахист цивільних правuk_UA
dc.subjectправа споживачівuk_UA
dc.subjectправовий режимuk_UA
dc.subjectпродукти харчуванняuk_UA
dc.subjectоб’єкти цивільних правuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectlegal regimeuk_UA
dc.subjectfoodstuffuk_UA
dc.subjectconsumers’ rightsuk_UA
dc.subjectconsumeruk_UA
dc.subjectsubjective rightsuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.titleПродукти харчування як об’єкти цивільних правuk_UA
dc.title.alternativeFoodstuffs as objects of civil rightsuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
disertacja-kravcv.pdf1.42 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.