Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/35707
Назва: Внесок Річарда Талера в розвиток поведінкової економіки (Нобелівська премія з економіки 2017 р.)
Інші назви: Richard H. Thaler’s contributions to behavioural economics (The 2017 Nobel Memorial Prize in Economic Sciences)
Автори: Івашук, Юрій
Ivashuk, Yurii
Ключові слова: поведінкова економіка
концепція метальної бухгалтерії
теорія підштовхування
лібертаріанський патерналізм
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Івашук, Ю. Внесок Річарда Талера в розвиток поведінкової економіки (Нобелівська премія з економіки 2017 р.) [Текст] / Юрій Івашук // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2019. – Вип. 2. – С. 155-162.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано внесок Річарда Талера у розвиток поведінкової економіки. Зосереджено увагу на практичній цінності праць вченого, що пропонують включати в аналіз економічних рішень психологічно реалістичні припущення. Підкреслено зростаючу важливість вивчення стимулів, які фактично, а не теоретично впливають на вибір за умов невизначеності; розкрито яким чином обмежена раціональність, соціальні преференції та відсутність самоконтролю систематично позначаються на індивідуальних рішеннях, а також як вони визначають ситуацію на ринку. Розглянуто концепцію ментальної бухгалтерії, що пояснює як люди спрощують процес прийняття фінансових рішень, створюючи окремі рахунки у своїй свідомості й тим самим фокусуючись на вузьких наслідках кожного окремого рішення, а не їхньому загальному ефекті. Показано, як небажання втратити може пояснити, чому люди вище цінують той же елемент, коли ним володіють, ніж коли його не мають. Розкрито стратегію «лібертаріанського патерналізму», що орієнтована на те, щоб спонукати людину до оптимального вибору.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/35707
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2019 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Івашук.pdf754.07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.