Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38230
Назва: Циркулярна економіка як глобальний імператив
Автори: Орєхова, Тетяна
Ключові слова: Циркулярна економіка
вторсировина
Четверта промислова революція
циркулярна бізнес-модель
ланцюги створення доданої вартості
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Орєхова, Т. Циркулярна економіка як глобальний імператив [Текст] / Тетяна Орєхова // Журнал європейської економіки. - 2019. - Т. 18, № 4. - С. 360-371.
Короткий огляд (реферат): Концептуалізовано ідею циркулярної економіки як базову перетворюючу, інтегративну філософію, що є основою еколого-економічної політики державно-приватного партнерства. З’ясовано, що загострення конкуренції за ресурси призводить до зростання виробничих відходів і забруднення, які спричинило формування всеохопної циркулярної економічної системи. Визначено, що її складовими стають відновлювані джерела енергії, зростання продукування цінностей від відходів виробництва, мінімізація харчових відходів та підвищення якості життя всіх верств суспільства. Виявлено, що всі успішні мікрогалузі є продуктом вдалих бізнес-стартапів. Виокремлено ключові чинники циркулярної економіки, серед яких: використання потенціалу Четвертої промислової революції; циркулярні ланцюги створення доданої вартості на основі вторсировини; відзначення лідерів у галузі циркулярної економіки; співпраця. Вказано, що аналіз циркулярної бізнес-моделі дав змогу довести, що вона може містити одну або набір таких елементів: циркулярний дизайн, оптимальне використання, відновлення вартості, організація мережі. Підсумовано, що вони представляють циркулярну економіку як глобальний імператив процесів формування і розвитку її архітектури.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38230
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 18 (№4) Грудень 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОРЄХОВА.pdf221.92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.