Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38553
Назва: Моделі, методи та інформаційна технологія підвищення надійності об'єкта техногенної небезпеки
Інші назви: Models, methods and information technology to increase the reliability of technogenic danger object
Автори: Завгородня, Ганна Анатоліївна
Zavgorodnya, A.
Ключові слова: техногенна аварія
автомобільна газозаправна станція
надійність
оцінка ризику
інформаційна система
Дата публікації: 2020
Видавництво: Тернопіль : ТНЕУ
Бібліографічний опис: Завгородня, Ганна Анатоліївна Моделі, методи та інформаційна технологія підвищення надійності об'єкта техногенної небезпеки [Текст] : дис. ... канд. техн. наук : 05.13.06 / Ганна Анатоліївна Завгородня. – Тернопіль : ТНЕУ, 2020. – 192 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена вирішенню актуальної задачі розробки моделей і методів зниження ризику виникнення техногенних аварій шляхом створення інформаційної технології, що дозволяє підвищити надійність АГЗС та ефективність управління наслідками техногенних аварій. В роботі проведено аналіз моделі управління ризиком виникнення аварій на АГЗС. Запропоновано метод оцінки імовірності виникнення аварії на АГЗС, іззастосуванням «дерева відмов» для аналізу територіального, індивідуального і соціального ризиків. Удосконалено модель функціонування АГЗС на основі використання сценаріїв аварійних ситуацій, що дозволяє оцінити імовірність відмови інформаційної системи та підвищити її надійність. Модифіковано метод оцінки соціального ризику із застосуванням нейромереж. Вперше запропоновано метод подання знань про оцінку ризикувиникнення техногенних аварій, який дозволяє виконувати обчислення на основі багатозначної логіки для обробки знань, що містять елементи невизначеності. Розроблено інформаційну технологію, що реалізує представлені в роботі моделі та методи, яка використовувалась для реалізації середовища експериментальних досліджень. Розроблено рекомендації з використання запропонованих методів, які представляють собою обґрунтовані заходи , засновані на результатах оцінок ризику.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38553
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dis-zavgorodnja.pdf7.95 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.