Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39822
Назва: | ОКРЕМІ ВИДИ КОНТРОЛЮ В РАМКАХ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС |
Інші назви: | CERTAIN TYPES OF CONTROL WITHIN THE FRAMEWORK OF TECHNICAL REGULATION OF FOREIGN TRADE OF AGRICULTURAL AND FOOD PRODUCTS BETWEEN UKRAINE AND THE EU |
Автори: | Бидик, Алла Геннадіївна |
Ключові слова: | система технічного, санітарного, фітосанітарного регулювання, технічні бар’єри, зовнішня торгівля сільськогосподарською та харчовою продукцією, вимоги до безпеки продукції, види контролю при перетині продукції митного кордону, сертифікати |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | Інноваційний розвиток економіки глобальні тенденції та національні особливості: моногр./ за наук. ред. канд. екон. наук, доц. Н. Є. Кульчицької. Чортків: ТНЕУ |
Бібліографічний опис: | Бидик А.Г. Окремі види контролю в рамках технічного регулювання зовнішньої торгівлі сільськогосподарської та харчової продукції між Україною та ЄС/А.Г. Бидик// Інноваційний розвиток економіки глобальні тенденції та національні особливості: моногр./ за наук. ред. канд. екон. наук, доц. Н. Є. Кульчицької. Чортків: ТНЕУ, 2019. С. 91-102. |
Короткий огляд (реферат): | Одними з основних нетарифних регуляторів зовнішньоторговельних потоків між Україною та ЄС є технічні бар’єри, санітарні та фітосанітарні заходи, які разом з встановленими митним законодавством процедурами активно використовуються в процесі митного оформлення вантажів, що переміщуються через митний кордон України.Українським товаровиробникам сільськогосподарської та харчової продукції необхідно розробити стратегії переорієнтації зовнішньоторговельної діяльності, що включають заходи з подолання технічних бар’єрів, висунутих умовами технічного, санітарного та фітосанітарного європейського законодавства. Все це дозволить спростити та прискорити процедури проходження окремих видів контролю підприємствами-суб’єктами ЗЕД при експорті сільськогосподарської та харчової продукції на ринок Європейського Союзу. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39822 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
текст_Бидик.pdf | 599.72 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.