Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51043
Назва: Оцінка взаємозв’язку між вищою освітою та бізнесом: приклад Болгарії
Автори: Берберова-Валчева, Цветеліна
Петров, Камен
Цонков, Ніколай
Ключові слова: освіта
персонал з вищою освітою
людський капітал
бізнес
розвиток
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Берберова-Валчева, Ц. Оцінка взаємозв’язку між вищою освітою та бізнесом: приклад Болгарії [Текст] / Цветеліна Берберова-Валчева, Камен Петров, Ніколай Цонков // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 1. – С. 48-69.
Короткий огляд (реферат): Розкрито проблеми, які виявляє болгарський бізнес щодо персоналу з вищою освітою. На практиці бізнес вважає, що науково-освітні заклади мають надавати освітню послугу, яка відповідає їх вимогам до рівня компетенцій. Досліджено галузі та підгалузі, де потреба в персоналі є найбільш гострою. Модель більш загальної освіти – невід’ємна частина нових глобальних реалій. Значною мірою це означає, що університети пропонують освітні послуги більш загального характеру. У цій ситуації важко подолати розрив між знаннями та вміннями випускників та вимогами бізнесу. Цей факт свідчить про об’єктивний розрив між підготовкою студентів до ринку праці та очікуваннями бізнесу. Автори також досліджують надання освітніх послуг у реальному секторі, зокрема думку працедавців щодо якості молодих спеціалістів поза освітнім середовищем. Таким чином, необхідно визначити зв’язки між вищою освітою та різними сферами ринку праці, наприклад підприємництвом, сферою послуг та первинним сектором. Важливим аспектом є аналіз тенденцій та умов відбору спеціалістів з вищою освітою. На думку авторів, потрібне гнучке та адаптивне економічне середовище, орієнтоване на глобальні та регіональні особливості територіального розвитку та наявний людський капітал.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51043
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№1) Березень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БЕРБЕРОВА-ВАЛЧЕВА.PDF463.4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.