Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51414
Назва: Ланцюги постачання в галузі рослинництва України: основні учасники та особливості формування
Автори: Куць, Тетяна
Макарчук, Оксана
Ключові слова: COVID-19
рослинництво
зерно
насіння соняшнику
овочі
логістика
учасники
ланцюг постачання
війна
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Куць, Т. Ланцюги постачання в галузі рослинництва України: основні учасники та особливості формування [Текст] / Тетяна Куць, Оксана Макарчук // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 4. – С. 444-456.
Короткий огляд (реферат): Мета статті – здійснення аналізу складових ланцюгів постачання в галузі рослинництва України та їх формування в сучасних умовах. Виокремлено учасників ланцюгів постачання основних видів продукції, а саме: зерна, насіння соняшнику та овочів. Дослідження ланцюгів постачання у рослинництві було умовно розділене на три періоди: (I) до пандемії COVID-19; (II) під час пандемії 2020–2021 рр.; (III) під час російського вторгнення в Україну в 2022 р. Отримані результати дослідження вказують на значний негативний вплив пандемії COVID-19 на ланцюги постачання в овочівництві. Водночас ланцюги постачання під час виробництва та реалізації зернових культур і насіння соняшнику в Україні були відносно стабільні. Російська війна в Україні та її глобальний вплив на товарні ринки, ланцюги постачання, рівень інфляції та фінансові умови підсилюють уповільнення глобального економічного зростання. Виокремлено негативні наслідки війни як для України, так і для світу на прикладі окремих сільськогосподарських культур рослинницької галузі. Узагальнено, що розвиток рослинництва в нашій державі потребує проведення реструктуризації ланцюгів постачання на основі нових логістичних рішень, адаптованих до умов військового стану.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51414
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№4) Грудень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КУЦЬ.PDF383.61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.