Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51434
Назва: Торговельні відносини України з країнами Близького Сходу та Північної Африки
Автори: Дугінець, Ганна
Омран, Хосейн Золфалі
Ключові слова: міжнародна торгівля
країни Близького Сходу
країни Африки
експорт
імпорт
кластерний аналіз
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Дугінець, Г. Торговельні відносини України з країнами Близького Сходу та Північної Африки [Текст] / Ганна Дугінець, Хосейн Золфалі Омран // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 4. – С. 482-498.
Короткий огляд (реферат): Зовнішня торгівля України переживає процеси реструктуризації та геопросторової диверсифікації. Важливу роль у цих процесах виконують держави Близького Сходу та Північної Африки як торговельні партнери. Особливу вагу стабільні доходи з експорту мають для відновлення України в умовах післявоєнного стану, тому розвиток зовнішньої торгівлі має базуватися на зміні загального підходу від політики всеохоплення в регіоні Близького Сходу та Північної Африки до визначення проривних ринків певних країн для зосередження зусиль на розвитку торговельно співробітництва з ними. В результаті дослідження обґрунтовано комплексний науково-методичний підхід до оцінювання ефективності торговельної співпраці країн, який відрізняється проведенням бенчмаркінгу умов торговельної співпраці, за допомогою економіко-математичного моделювання на основі кластерного аналізу наявних особливостей співпраці, та дає змогу здійснювати на основі отриманих результатів постійний моніторинг та оцінювання результативності впроваджуваних заходів щодо розвитку торговельних відносин з країнами регіону.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51434
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№4) Грудень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДУГІНЕЦЬ.PDF1.02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.