Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51860
Назва: Комплексний огляд тріангуляції середовищ у якісних дослідженнях: методологія, застосування та перспективи
Автори: Вівек, Рамакрішнан
Ключові слова: Тріангуляція середовищ
методи якісних досліджень
міждисциплінарна співпраця
контексти цифрового середовища
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Вівек, Р. Комплексний огляд тріангуляції середовищ у якісних дослідженнях: методологія, застосування та перспективи [Текст] / Рамакрішнан Вівек // Журнал європейської економіки. – 2023. – Т. 22, № 4. – С. 524-540.
Короткий огляд (реферат): Тріангуляція середовищ (наріжний камінь якісних досліджень) спрямована на систематичне вивчення явищ у різних середовищах, що підвищує глибину, широту та достовірність результатів спостережень. У статті розкрито нюанси тріангуляції середовищ на основі вивчення її методології, застосування, переваг, обмеження та наслідків. Відображено основоположні принципи методу на основі порівняння його з іншими методами тріангуляції (тріангуляція даних, дослідників та методологій). Хоча тріангуляція середовищ становить унікальну можливість для збору багатогранної інформації, вона також породжує виклики з точки зору логістики, культурних особливостей та інтерпретації даних. Така стратегія зумовлює наслідки, що впливають на дизайн дослідження, збір та аналіз даних, а також на залучення зацікавлених сторін. У зв’язку з інтеграцією нових технологій (штучний інтелект і великі дані) тріангуляція середовищ стоїть на порозі трансформаційних змін, пропонуючи перспективні можливості на противагу етичним і методологічним викликам. Сучасні тенденції вказують на розширення методу, що охоплює ци фровий простір, міждисциплінарну співпрацю та глобальні виклики. Стаття може слугувати комплексним посібником для науковців, оскільки в ній розкрито тонкощі тріангуляції середовищ та окреслено її еволюцію в контексті якісних досліджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51860
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 22 (№4) Грудень 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВІВЕК.PDF264.32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.