Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/8344
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФедишин, Майя Пилипівна-
dc.date.accessioned2017-01-08T20:55:30Z-
dc.date.available2017-01-08T20:55:30Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationФедишин, М. П. Методичні аспекти аналізу грошових потоків підприємств для цілей планування [Текст] / Майя Пилипівна Федишин // Економічний аналіз: зб. наук. праць / Тернопільський національний економічний університет; редкол.: О. В. Ярощук (голов. ред.) та ін. – Тернопіль: Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету «Економічна думка», 2016. – Том 25. – № 2. – С. 132-138. – ISSN 1993-0259.uk_UA
dc.identifier.issn1993-0259-
dc.identifier.urihttp://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/8344-
dc.description.abstractВступ. Актуальність теми визначається потребою чіткого розуміння підходів, методів, принципів здійснення аналізу грошових потоків підприємств харчової промисловості як передумови ефективного їх планування для підвищення виробничої гнучкості, забезпечення фінансової стійкості та створення умов для нормального функціонування. Мета. Метою дослідження є вивчення, узагальнення, систематизація та удосконалення методичних підходів до процесу проведення аналізу як передумови оцінки рівня планування грошових потоків та пристосування його до сучасних умов господарювання промислових підприємств. Метод (методологія). За допомогою абстрактно-логічного методу теоретичних узагальнень обґрунтовано основні положення аналізу грошових потоків для цілей планування та покращення оперативного управління грошовими потоками на підприємствах харчової промисловості. Результати. У статті запропоновано алгоритм проведення аналізу грошових потоків для цілей планування, що надасть інформацію для оцінки діяльності підприємств у минулому, теперішньому часі, а також служитиме основою для підвищення ефективності планування і прогнозування грошових потоків на майбутнє. Introduction. Actuality of this topic is caused by the need to have a clear understanding of approaches, methods, principles of analysis of the cash flows of the food industry as a precondition for their effective planning, production flexibility increase, financial stability ensuring and creation of conditions for normal functioning. Purpose. The aim of the article is to study, generalize, systematize and improve methodological approaches to analysis as a precondition for evaluation the level of cash flow planning and its adaption to current economic conditions in the enterprises. Method (methodology). With a help of abstract and logical method of theoretical generalizations the main provisions of cash flows analysis for planning and improviement of operational cash flow management in the food industry enterprises are grounded. Results. This article presents an algorithm of cash flow analysis for planning. This algorirhm will provide information for the evaluation of companies in the past and present tenses. It can also serve as a basis for efficiency improvement of planning and cash flows forecasting in the future.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherТернопільський національний економічний університетuk_UA
dc.subjectпланування грошових потоківuk_UA
dc.subjectаналіз грошових потоківuk_UA
dc.subjectметодичний підхідuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectкоефіцієнтний аналізuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectгосподарська діяльністьuk_UA
dc.subjectcash flow planninguk_UA
dc.subjectmethodical approachuk_UA
dc.subjectratio analysisuk_UA
dc.subjecteconomic activityuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectcash flow analysisuk_UA
dc.titleМетодичні аспекти аналізу грошових потоків підприємств для цілей плануванняuk_UA
dc.title.alternativeMethodical approach to enterprises cash flows analysis for planning goalsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Економічний аналіз. 2016 рік. Том 25. № 2.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18.pdf717.42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.