Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/8394
Назва: Облік витрат у системі управління виробництвом безалкогольних напоїв
Інші назви: Cost accounting in the system of management of soft drinks manufacturing
Автори: Балазюк, Оксана Юріївна
Сисоєва, Інна Миколаївна
Ключові слова: управління виробництвом
методи калькулювання продукції
витрати виробництва
методи обліку витрат
калькулювання за останньою операцією
JIT-калькулювання
production management
methods of calculation of production
cost accounting methods
calculation of the latest operation
JIT-calculation
costs of production
Дата публікації: 2016
Видавництво: Тернопільський національний економічний університет
Бібліографічний опис: Балазюк, О. Ю. Облік витрат у системі управління виробництвом безалкогольних напоїв [Текст] / Оксана Юріївна Балазюк, Інна Миколаївна Сисоєва // Економічний аналіз : зб. наук. праць / Тернопільський національний економічний університет; редкол.: В. А. Дерій (голов. ред.) та ін. – Тернопіль : Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету «Економічна думка», 2016. – Том 24. – № 2. – С. 141-146. – ISSN 1993-0259.
Короткий огляд (реферат): Вступ. У статті розкрито основні аспекти обліку витрат у системі управління виробництвом безалкогольних напоїв та запропоновано шляхи їх удосконалення з урахуванням галузевих особливостей підприємств. Мета. Дослідити методи обліку витрат та калькулювання собівартості продукції у системі управління витратами на підприємствах з виробництва безалкогольних напоїв і визначити шляхи їх удосконалення з метою підвищення рівня інформативності обліково-аналітичного забезпечення. Метод (методологія). Методологічною основою дослідження є сукупність загальнонаукових та спеціальних методів пізнання економічних явищ на основі системного підходу. Для обґрунтування теоретико-методичних підходів до обліку й аналізу процесів, пов’язаних з формуванням витрат виробництва використовувались методи індукції та дедукції, аналізу та синтезу, абстрагування й аналогії. Результати. Базуючись на даних критичного аналізу методів калькулювання собівартості, що використовуються у вітчизняній та зарубіжній практиці, з метою подальшого вдосконалення системи формування обліково-аналітичної інформації запропоновано використовувати калькулювання за останньою операцією в комплексі з управлінським підходом «точно в строк», що розширює інформаційне поле для прийняття управлінських рішень у площині управління витратами. Introduction. The article deals with the basic aspects of cost accounting in the system of production of soft drinks and the ways of their improvement taking into account the light industry enterprises features. Purpose. The aim of the article is to explore the methods of cost accounting and to conduct a calculation of production costs in enterprises-producers of soft drinks and to identify ways to improve them in order to enhance the informativeness of accounting and analytical support. The method (methodology). The methodological basis of the study is a set of general and specific methods of knowledge of economic phenomena on the basis of systematic approach. In order to ground theoretical and methodological approaches to accounting and analysis of processes which are associated with the formation of production costs we have used method of induction and deduction, method of analysis and synthesis, method of abstraction and analogy. Results. On the basis of on data from critical analysis of methods of calculation of cost which are used in domestic and foreign practice, in order to further improvement of the system of formation of accounting and analytical information we have offered to use the calculation of the latest operation in conjunction with management approach "just in time" that extends the information field for decision making in management costs plane.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/8394
ISSN: 1993-0259
Розташовується у зібраннях:Економічний аналіз. 2016 рік. Том 24. № 2.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
21.pdf717.61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.