Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/8446
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДудар, Володимир Тарасович-
dc.contributor.authorDudar, V. T.-
dc.date.accessioned2017-01-11T10:15:49Z-
dc.date.available2017-01-11T10:15:49Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationДудар, Володимир Тарасович. Формування і розвиток ринку конкурентоспроможної агропродовольчої продукції [Текст] : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / Володимир Тарасович Дудар. - Тернопіль : ТНЕУ, 2008. - 227 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/8446-
dc.description.abstractАНОТАЦІЯ Дудар В.Т. Формування і розвиток ринку конкурентоспроможної агропродовольчої продукції. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. Тернопільський національний економічний університет. – Тернопіль, 2008. У дисертації досліджено теоретико-методологічні засади формування і розвитку ринку конкурентоспроможної агропродовольчої продукції. Розглянуто сутність, зміст та особливості формування ринку агропродовольчої продукції, удосконалено методологічні і методичні основи його дослідження, розкрито особливості формування та тенденції розвитку ринку конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції і продовольства в зарубіжних країнах. Здійснено системний аналіз розвитку національного ринку агропродовольчої продукції в умовах трансформації форм власності і господарювання. Оцінено систему реалізації продукції сільгоспвиробниками, тенденції становлення інфраструктури аграрного ринку, його зовнішньоекономічні напрями розвитку. Обґрунтовано модель державного регулювання агропродовольчого ринку, з метою раціонального його поєднання з ринковим саморегулюванням. Розроблено рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності вітчизняної агропродовольчої продукції на світовому ринку, запропоновано організаційно-економічні засади розвитку агропродовольчого ринку в контексті входження України в світову економічну систему. Ключові слова: ринок агропродовольчої продукції, конкурентоспроможність продукції, інфраструктура ринку, попит, пропозиція, цінова конкурентоспроможність продукції, органічне агровиробництво, державне регулювання ринку. ANNOTATION Dudar V.T. Formation and development of competitive agrarian market. – Manuscript. The thesis to obtain a scholarly degree of Candidate of Economics in specialty 08.00.03 – Economics and Management of National Economy. Ternopil National Economic University. – Ternopil, 2008. The thesis deals with comprehensive research of theoretic and methodological essentials of formation and development of competitive agrarian market. The author investigated the nature, contents and peculiarities of formation of competitive agrarian market, modernized the methodological means and methods of its research, specified the peculiarities of formation and trends of development of competitive agrarian and food-staff market in foreign countries. There was carried out the system analysis of development of domestic agrarian market under conditions of economic and proprietorship transformation as well as assessed the system of agrarian output sales, the trends of formation of agrarian market infrastructure, its foreign prospects. There was also substantiated the model of governmental regulation in the sphere of agrarian market with the purpose of its rational combination with free-market pricing process. The author elaborated the recommendations to improve competitiveness of domestic agrarian output on the world market as well as suggested the development strategy of agrarian market under the condition of Ukrainian participation in world economic system. Key-words: agrarian market, goods’ competitiveness, market infrastructure, demand, supply, goods’ price competitiveness, organic agrarian production, governmental market regulations.uk_UA
dc.subjectринок агропродовольчої продукціїuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможність продукціїuk_UA
dc.subjectінфраструктура ринкуuk_UA
dc.subjectпопитuk_UA
dc.subjectпропозиціяuk_UA
dc.subjectцінова конкурентоспроможність продукціїuk_UA
dc.subjectорганічне агровиробництвоuk_UA
dc.subjectдержавне регулювання ринкуuk_UA
dc.subjectagrarian marketuk_UA
dc.subjectgoods’ competitivenessuk_UA
dc.subjectmarket infrastructureuk_UA
dc.subjectdemanduk_UA
dc.subjectsupplyuk_UA
dc.subjectgoods’ price competitivenessuk_UA
dc.subjectorganic agrarian productionuk_UA
dc.subjectgovernmental market regulationsuk_UA
dc.titleФормування і розвиток ринку конкурентоспроможної агропродовольчої продукціїuk_UA
dc.title.alternativeFormation and development of competitive agrarian marketuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дисертація Дудар В.Т..pdf1.63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.