Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/9930
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Костецька, Наталія Іванівна | - |
dc.contributor.author | Kostetska, Natalia | - |
dc.date.accessioned | 2017-01-26T17:46:11Z | - |
dc.date.available | 2017-01-26T17:46:11Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Костецька Н.І. Стратегічне управління витратами хлібопекарських підприємств / Костецька Н.І. // Галицький економічний вісник. – 2014. – № 1(44).– С. 138–145. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/9930 | - |
dc.description.abstract | Досліджено особливості стратегічного управління витратами хлібопекарських підприємств в сучасних ринкових умовах господарювання. Зазначено, що концепція стратегічного управління витратами виникла в результаті поєднання таких трьох напрямків стратегічного менеджменту, як аналіз вартісного ланцюга, аналіз стратегічного позиціонування, аналіз витратоформуючих факторів. Наведено послідовність упровадження стратегічного управління витратами на сучасних хлібопекарських підприємствах. У процесі дослідження встановлено, що вітчизняним хлібопекарським підприємствам в контексті стратегічного управління витратами необхідно: аналізувати витрати на усіх етапах загального вартісного ланцюга з виробництва хлібобулочної продукції, починаючи із виробництва зерна і завершуючи реалізацією хлібобулочної продукції кінцевим споживачам; здійснювати вибір стратегічного позиціонування відповідно до характеристик продукції. Зокрема для масових виробів доцільно обирати стратегію зниження витрат, а для елітних видів хлібобулочної продукції слід дотримуватися стратегії широкої диференціації. Значну увагу слід приділяти виявленню структурних і функціональних витратоформуючих факторів, а також посиленню їхнього позитивного впливу на підприємство. | uk_UA |
dc.subject | стратегічне управління витратами | uk_UA |
dc.subject | хлібопекарські підприємства | uk_UA |
dc.subject | вартісний ланцюг | uk_UA |
dc.subject | стратегічне позиціонування | uk_UA |
dc.subject | витратоформуючі фактори | uk_UA |
dc.subject | структурні витратоформуючі фактори | uk_UA |
dc.subject | функціональні витратоформуючі фактори | uk_UA |
dc.title | Стратегічне управління витратами хлібопекарських підприємств | uk_UA |
dc.title.alternative | Strategic cost management of baking companies | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
gev_2014_1.pdf | 346.08 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.