Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/10273
Назва: Еколого-економічні системи: основні аспекти
Автори: Розум, Руслан Іванович
Буряк, Микола Васильович
Любезна, Ірина Василівна
Ключові слова: еколого-економічна система
навколишнє середовище
довкілля
природні ресурси
екологічна безпека
Дата публікації: 2015
Видавництво: Науковий огляд.
Бібліографічний опис: Розум Р.І. Еколого-економічні системи: основні аспекти / Р.І. Розум, М.В. Буряк, І.В. Любезна //Науковий огляд. Науковий журнал. – Київ, 2015. – № 6 (16). – С. 33-49.
Короткий огляд (реферат): У статті проведено дослідження еколого-економічних систем і їх складових. Проаналізовано різне трактування еколого-економічної системи. Встановлено, що суб’єктом еколого-економічної системи є управлінський персонал підприємства, який координує його виробничо-господарську діяльність. Показано, що основну відповідальність за забруднення довкілля несуть розвинені країни. Обґрунтовано твердження про те, що природне середовище має зворотній вплив на розвиток економіки, її ефективність і темпи зростання. Екологічні процеси тісно зв’язані з еколого-економічною системою, а також із розвитком природокористування. Вони впливають на ефективне функціонування суб’єкта підприємницької діяльності. Зокрема на рівень і динаміку руху матеріальних, трудових і фінансових потоків. Встановлено основні аспекти, які сприяють розв’язанню низки екологічних проблем, екологічній безпеці та сталому розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/10273
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ekologo-ekonom-system.pdf215.4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.