Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/1963
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ткач, Уляна Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Tkach, Ulyana Volodymyrivna | - |
dc.date.accessioned | 2016-06-07T06:41:21Z | - |
dc.date.available | 2016-06-07T06:41:21Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Ткач, Уляна Володимирівна. Управління інноваційними ризиками на підприємствах харчової промисловості [Текст] : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / Ткач Уляна Володимирівна ; Тернопільський Нац. техн. ун-т ім. Івана Пулюя. - Тернопіль, 2015. - 198 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/1963 | - |
dc.description.abstract | АНОТАЦІЯ Ткач У. В. Управління інноваційними ризиками на підприємствах харчової промисловості. – На правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки України, Київ, 2015. У дисертації висвітлено теоретичні підходи до визначення таких понять, як «інноваційні ризики» та «управління інноваційними ризиками». Здійснено теоретичний аналіз сутності управління інноваційними ризиками в сучасних умовах. Обґрунтовано методичні підходи до оцінки інноваційного ризику в умовах невизначеності на підприємствах харчової промисловості. Запропоновано алгоритм аналізу ефективності управління інноваційними ризиками на підприємствах харчової промисловості із використанням інтервальної моделі динаміки розвитку підприємств, реалізація якого дозволила ранжувати досліджувані підприємства хлібопекарської галузі за оцінкою фактора технологічного прогресу та сформувати положення методики прийняття рішень в умовах впливу інноваційного ризику. Побудовано схему процесу управління інноваційними ризиками та сформовано основні стратегічні орієнтири розвитку хлібопекарських підприємств в умовах їх адаптованості до інноваційних ризиків та відповідності сучасним вимогам технологічного прогресу шляхом їх позиціонування на квадрантах. Ключові слова: ризик, інноваційні ризики, управління інноваційними ризиками, харчова промисловість, інтервальна модель, адаптованість до інноваційних ризиків. ABSTRACT Tkach U. V. Management of innovative risks in the food industry. – Manuscript. The candidate’s thesis for a degree in economic sciences, the specialty 08.00.04 – economics and business administration (according to the type of economic activity). The National University of Food Technologies, the Ministry of Education and Science of Ukraine, Kyiv, 2015. The dissertation highlights theoretical approaches to the definition of such concepts as "innovative risk" and "risk management innovation". The theoretical analysis of the essence of innovative risks magagement in the modern world is made. Grounded the methodical approaches to the assessment of innovative risk under uncertainty in the food industry are proved. The algorithm of analysis of innovative risks management efficiency in the food industry enterprises using the interval models of the enterprise development dynamics is suggested, the implementation of which allows to rank investigated enterprises the baking industry according to the factor of technological progress and form a methodic position of decision making techniques under the impact of innovation risk. A scheme of innovative risk management process is developed and the main strategic goals of bread-making enterprises in terms of their adaptability to innovative risk and compliance to requirements of modern technological progress through their positioning in quadrants are formed. Key words: risk, innovative risks, innovation risks management, food industry, interval model, adaptation to the innovative risks. | uk_UA |
dc.subject | ризик | uk_UA |
dc.subject | risk | uk_UA |
dc.subject | інноваційні ризики | uk_UA |
dc.subject | innovative risks | uk_UA |
dc.subject | управління інноваційними ризиками | uk_UA |
dc.subject | innovation risks management | uk_UA |
dc.subject | харчова промисловість | uk_UA |
dc.subject | food industry | uk_UA |
dc.subject | інтервальна модель | uk_UA |
dc.subject | interval model | uk_UA |
dc.subject | адаптованість до інноваційних ризиків | uk_UA |
dc.subject | adaptation to the innovative risks | uk_UA |
dc.title | Управління інноваційними ризиками на підприємствах харчової промисловості | uk_UA |
dc.title.alternative | Management of innovative risks in the food industry | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Дисертації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ткач дисертація кінцева.pdf | 1.81 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.