Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22648
Назва: Інституціональні особливості функціонування страхових брокерів на ринках страхових послуг
Інші назви: The institutional peculiarities of the insurance brokers in the insurance markets
Автори: Клапків, Юрій Михайлович
Клапкив, Юрий Михайлович
Klapkiv, Yuriy
Klapkiv, Jurij
Ключові слова: insurance intermediaries, insurance brokers, insurance services, registry, compensation, mediation
страхові посередники, страхові брокери, ринок страхових послуг, реєстр, винагорода, посередництво
Дата публікації: 2017
Видавництво: Економічний простір: Збірник наукових праць. – №121. – Дніпропетровськ: ПДАБА
Бібліографічний опис: Клапків Ю.М. Інституціональні особливості функціонування страхових брокерів на ринках страхових послуг// Юрій Клапків/ Економічний простір: Збірник наукових праць. – №121. – Дніпропетровськ: ПДАБА, 2017.- c. 121-134.
Короткий огляд (реферат): У статті аналізується підхід до поняття страховий посередник в Україні та в окремих розвинених країнах. Відзначено, що страхових посередників можна зарахувати до виробників послуг, адже вони за рахунок використання і поєднання чинників виробництва, формують власні послуги в процесі поєднання інтересів страхувальників і страховиків. Метою дослідження є виокремлення специфіки діяльності та значення страхових брокерів як основи страхового посередництва та з’ясування особливостей процесу інституціонального формування страхових посередників на ринку страхових послуг України. В процесі аналізу впливу страхового посередника на структуру страхового платежу з’ясовано, що його ефективна діяльність, не лише дозволяє оплачувати його послуги із частки страхового платежу планованого на аквізицію страхової послуги, але і допускає збільшення розміру винагороди за умови професійного сприяння андерайтингу. Ефективність залучення страхового брокера в формування страхової послуги обґрунтовує функціональний аспект взаємозалежності при наданні страхової послуги, який демонструє дуалізм та необхідність повної взаємодії у більшості аспектів реалізації страхової послуги та взаємозалежність страховика і страхувальника. На основі аналізу страхових брокерів на інституційному рівні відзначено, що брокерська діяльність в Україні, хоч і мала б бути ефективною та стабільною наразі є доволі нерозвиненою та ризиковою діяльністю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22648
ISSN: 2224-6282
2224-6290
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
EP_121_Klapkiv.pdf428.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.