Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2464
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Язіна, В. А. | - |
dc.contributor.author | Yazina, V. A. | - |
dc.date.accessioned | 2016-08-01T21:11:52Z | - |
dc.date.available | 2016-08-01T21:11:52Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Язіна, В. А. Теоретична сутність організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством [Текст] / В. А. Язіна // Український журнал прикладної економіки. – 2016. – Том 1. – № 2. – С. 132-139. – ISSN 2415-8453. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2415-8453 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2464 | - |
dc.description.abstract | Вступ. Розвиток та формування готельно-ресторанного господарства є актуальною проблемою сучасного етапу розвитку туризму України. Ефективному вирішенню цієї проблеми сприятиме дослідження теоретичної сутності організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством, зокрема визначення економічного змісту таких понять як: господарство, готельне та ресторанне господарство, а також вивчення механізму державного управління готельно-ресторанним господарством у сучасних умовах розвитку економіки. Стимулювання розвитку готельно-ресторанного господарства можливе лише за умов розроблення та реалізації національної політики щодо визначення його як перспективної галузі економіки України та основної складової туристичної галузі. Необхідно зауважити, що готельно-ресторанне господарство має значний вплив на розвиток економіки з позицій ефективності його господарської діяльності, що приховує в собі необмежені і різноманітні можливості і потребує подальшого вивчення та розвитку. Метою роботи є визначення теоретичної сутності організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством. Результати полягають у розробці наукових та практичних підходів до організації правового механізму управління готельно-ресторанним господарством у сучасних умовах ринкової економіки та вирішенні першочергових завдань вітчизняної індустрії гостинності. Висновки і рекомендації можуть бути основою для формування стратегічних напрямів раціонального використання ресурсів (людських, соціальних, економічних факторів та ін.). Introduction. The development and formation of hotel and restaurant economy is an actual problem of the present stage of development of tourism of Ukraine. Effective solution of this problem will contribute to the study of the theoretical entities of the organizational and legal mechanism of management of hotel and restaurant economy. In particular, we should pay attention to the definition of the economic content of such concepts as: economy, hotel and restaurant management, as well as the study of the mechanism of state management of the hotel and restaurant industry in modern conditions of economic development. The increase in the level of development of hotel and restaurant services is only possible through the development and implementation of national policy in regard to the definition of hospitality as a promising sector of Ukraine's economy and a major component of the tourism industry. It should be noted that hotel and restaurant management has a significant impact on the economy from the standpoint of the effectiveness of its business activity which possesses unlimited and diverse opportunities. Purpose. The aim of this work is to define the theoretical essence of organizational and legal mechanism of management of hotel and restaurant industry. Results. Scientific and practical approaches to the legal mechanism of management of the hotel and restaurant industry in modern conditions of market economy are developed. Priorities of the domestic hospitality industry are determined. Conclusions and recommendations can become the basis for the formation of strategic directions of rational use of resources (human, social, economic factors, etc.). | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Тернопільський національний економічний університет | uk_UA |
dc.subject | організаційно-правовий механізм | uk_UA |
dc.subject | внутрішнє управління | uk_UA |
dc.subject | зовнішнє управління | uk_UA |
dc.subject | господарство | uk_UA |
dc.subject | готельно-ресторанне господарство | uk_UA |
dc.subject | туризм | uk_UA |
dc.subject | organizational and legal mechanism | uk_UA |
dc.subject | internal management | uk_UA |
dc.subject | external management | uk_UA |
dc.subject | agriculture | uk_UA |
dc.subject | hotel and restaurant management | uk_UA |
dc.subject | tourism | uk_UA |
dc.title | Теоретична сутність організаційно-правового механізму управління готельно-ресторанним господарством | uk_UA |
dc.title.alternative | Theoretical essence of organizational and legal mechanism of management of hotel and restaurant industry | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Український журнал прикладної економіки. 2016 рік. Том 1. № 2 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
16.pdf | 571.25 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.