Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2635
Назва: Маркетингові інновації як пріоритетне джерело конкурентних переваг підприємств
Інші назви: Marketing innovations as the preferred source of enterprises’ competitive advantages
Автори: Тарнавська, Наталія
Голоднюк, Олена
Tarnavska, Nataliia
Holodniuk, Olena
Ключові слова: конкурентна перевага
підприємство
інноваційний процес
маркетингова інновація
гіпотеза
система управління
Дата публікації: 2015
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Тарнавська, Н. Маркетингові інновації як пріоритетне джерело конкурентних переваг підприємств [Текст] / Наталія Тарнавська, Олена Голоднюк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2015. - Вип. 3. - С. 79-92.
Короткий огляд (реферат): Запропоновано авторське бачення сутності конкурентної переваги як основної відмінності підприємства на ринку в результаті системного й оперативного використання власних і залучених знань. Обґрунтовано необхідність забезпечити на основі міждисциплінарного підходу інноваційну спрямованість управління конкурентними перевагами за рахунок розроблення і впровадження в практику маркетингових інновацій. Сформульовано авторське визначення маркетингових інновацій, обґрунтовано необхідність побудови на їх основі латентних переваг. Виокремлено класифікаційну ознаку “ієрархічність інновацій” з виділенням двох груп інновацій: концептуального та прикладного характеру. Розроблено гіпотезу формування конкурентних переваг на основі маркетингових інновацій та подано основні концепти системи управління конкурентними перевагами підприємства. Доведено необхідність скерування креативного менеджменту на підприємстві у напрямі розбудови інноваційних процесів, забезпечення абсорбції інновацій, використання методів конкурентної розвідки та бенчмаркінгу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2635
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2015 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тарнавська Н..pdf641.79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.