Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2641
Назва: Оцінка ризиків імплементації інноваційних підходів у розвитку охорони здоров'я
Інші назви: The prediction of economic risk for innovative management of health care institution
Автори: Литвинова, Ольга
Lytvynova, Olha
Ключові слова: економічні ризики
інновації
заклади охорони здоров’я
споживачі медичних послуг
Дата публікації: 2015
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Литвинова, О. Оцінка ризиків імплементації інноваційних підходів у розвитку охорони здоров'я [Текст] / Ольга Литвинова // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2015. - Вип. 4. - С. 21-29.
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження є проголошені Міністерством охорони здоров’я України форми інноваційних впроваджень у систему фінансування закладів охорони здоров’я. В роботі розглядаються розробки напрямів застереження можливих економічних ризиків при інноваційних змінах форми фінансування системи охорони здоров’я України. Порушено проблему дослідження методологічних основ наслідків інноваційного запровадження у сферу фінансування системи охорони здоров’я. Показано, що перехід на самостійну господарську діяльність неминуче призведе заклад охорони здоров’я до стратегічної переорієнтації діяльності з медичної допомоги на надання медичних послуг з метою отримання прибутку, а в подальшому до приватизації і перепрофілізації даних господарських одиниць. Досліджено показники, які використовують для розрахунку продуктивності праці на рівні лікаря як суб’єкта господарювання. Порушено питання наслідкового зміщення пріоритетів надання медичними працівниками таких окремих видів медичних послуг, які орієнтуватимуться в сторону більшої прибутковості. Розглянуто проблеми, пов’язані із запровадженням інновацій в оплаті праці виробників медичних послуг. Наголошено на необхідності запровадження таких механізмів фінансування, які стимулюватимуть медичних працівників до превалювання превентивних медичних послуг над лікувальними. Показано можливі економічні ризики за інноваційних змін форми фінансування системи охорони здоров’я. Виявлено у цих процесах ряд проблем, які можуть виникнути як в окремих закладах охорони здоров’я, так і в окремих пацієнтів як потенційних споживачів даних медичних послуг. Обґрунтовано підхід до визначення ризиків запровадження інновацій в оплату праці лікарів за виконану роботу. Сформовано відповідні висновки за науковим дослідженням у рамках тематики статті. Запропоновано напрями подальших досліджень у питаннях, що розглядаються. Вбачається за доцільне в основу інноваційного розвитку стратегії закладу охорони здоров’я закладати пріоритетну зацікавленість у превентивних медичних послугах над лікувальними.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2641
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2015 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Литвинова О..pdf271.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.