Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/34578
Назва: Типологія держав добробуту, якість інститутів та екологічних благ у постсоціалістичних країнах
Автори: Козюк, Віктор
Гайда, Юрій
Шиманська, Oксана
Ключові слова: Держава добробуту
екологічні блага
екологічний фактор добробуту
інклюзивність
постсоціалістичні країни
ефективність уряду
якість інститутів
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Козюк, В. Типологія держав добробуту, якість інститутів та екологічних благ у постсоціалістичних країнах [Текст] / Віктор Козюк, Юрій Гайда, Оксана Шиманська // Журнал європейської економіки. - 2019. - Т. 18, № 1. - С. 3-19.
Короткий огляд (реферат): Досліджено зміну поглядів на державу добробуту, яка перестає асоціюватись винятково з масштабом соціальних трансфертів, перерозподілу чи розширенням периметрів регулювання ринкових процесів, а щораз більшою мірою сприймається у нових координатах: «якість інститутів та ефективне врядування – інклюзивність – екологічні фактори добробуту». Запропоновано теоретичну експлікацію кореспонденції між «масштабом держави» та ефективністю уряду (з урахуванням проблеми забезпечення якісної екології), на основі якої зроблено висновок, що добробут стає похідним від інституційного вибору. На прикладі низки постсоціалістичних країн із використанням статистичних даних, які характеризують екологічний стан, ефективність врядування і публічні фінанси, доведено наявність прямого кореляційного зв’язку між першими двома показниками. Не заперечено достатньо високу ймовірність взаємовпливу ефективності державного управління та частки публічних фінансів на стан екологічної ситуації у країні. Обґрунтовано, що такі результати уточнюють розуміння питань пропозиції суспільних благ як таких, попит на які властивий тільки заможним країнам.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/34578
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 18 (№1) Березень 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козюк.pdf287.3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.