Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/40927
Назва: Реалії та перспективи розвитку страхового ринку в Україні
Автори: Клапків, Юрій Михайлович
Klapkiv, Yuriy
Свірський, Володимир Степанович
Ключові слова: ризик, страхування
risk, insurance
Дата публікації: 16-жов-2008
Видавництво: Клапків Ю., Свірський В. Реалії та перспективи розвитку страхового ринку в Україні. Формування єдиного наукового простору Європи та завдання економічної науки : матеріали наук.-практ. конф. Тези доп. (16-17 жовтня). Тернопіль. 2008. С. 243-245.
Бібліографічний опис: Клапків Ю., Свірський В. Реалії та перспективи розвитку страхового ринку в Україні. Формування єдиного наукового простору Європи та завдання економічної науки : матеріали наук.-практ. конф. Тези доп. (16-17 жовтня). Тернопіль. 2008. С. 243-245.
Короткий огляд (реферат): У ринкових умовах страховий ринок є невід'ємною та надзвичайно важливою складовою як національних економічних систем, так і світового господарства загалом. Для сучасного етапу розвитку страхового ринку в Україні характерними є такі позитивні тенденції: значно вищий рівень розвитку порівняно з іншими сегментами фінансового сектора; перманентне зростання капіталізації, зниження рівня збитковості та укрупнення страхових компаній; випереджаюче зростання страхових виплат над страховими платежами; збільшення обсягів страхових операцій з усіх видів страхування тощо. Водночас цілком очевидно, що нині вітчизняний страховий ринок перебуває на етапі становлення, а його подальший розвиток вимагає розв'язання цілої низки проблем нормативно-правового, економічного, інформаційно- організаційного та кадрового характеру. Серед них низька капіталізація страхового ринку; нерозвиненість страхового брокерства, актуарної справи та перестрахування; недосконала система державного регулювання страхової та перестрахової діяльності (велика кількість обов’язкових видів страхування при недостатньому розвитку добровільного, відсутність системи стандартизації та сертифікації страхових продуктів, відсутність пруденційного нагляду та дієвої системи саморегулювання); відтік капіталу за кордон через використання схем перестрахування; брак інвестиційно-привабливих фінансових інструментів для інвестування ресурсів, акумульованих страховими компаніями; нестача кваліфікованих кадрів; неефективна система менеджменту (нерозвиненість системи довгострокового фінансового планування, низький рівень використання сучасних маркетингових технологій і реклами наявних страхових продуктів та послуг, часто фрагментарне управління ризиками) тощо. Разом з тим, на наш погляд, однією із ключових проблем страхового ринку в Україні є слабкий попит на страхові послуги з боку вітчизняних страхувальників. Він спричинений насамперед низьким рівнем доходів юридичних осіб та добробуту населення, а також відсутністю усталених страхових традицій та недовірою до інституту страхування в нашій країні загалом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/40927
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Формування єдиного наукового простору Європи 2008 243-245.pdf1.84 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.