Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41952
Назва: ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОБ'ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД В УКРАЇНІ
Інші назви: PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF THE UNIFIED TERRITORIAL COMMUNITIES IN UKRAINE
Автори: Толуб'як, Віталій Семенович
Костецький, Володимир Володимирович
Ключові слова: державна політика
state policy
регіональна політика
regional policy
громадянське суспільство
civil society
місцеве самоврядування
local self-government
місцеві бюджети
local budgets
територіальна громада
territorial community
реформа адміністративно-територіального устрою
reform of administrative-territorial structure
Дата публікації: 2019
Видавництво: Інвестиції: практика та досвід
Бібліографічний опис: Костецький В.В., Толуб’як В.С. Перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад в Україні. Інвестиції: практика та досвід. 2019. № 14. С. 33-41.
Короткий огляд (реферат): У статті з'ясовано сутність державної політики розвитку територіальних громад, визначено основні підходи до її реалізації, обгрунтовано необхідність упорядкування відповідних завдань між різними рівнями державного управління та удосконалення конкретних механізмів, що в умовах децентралізації забезпечить громадам більше прав щодо соціально-економічного розвитку територій, підвищить якість надання публічних послуг. Визначено та обгрунтовано основі переваги проведення територіальної реформи. Розглянуто етапи створення ОТГ та проаналізовано перспективи їх розвитку в Україні. Проаналізовано середньостроковий план дій Уряду до 2020 року щодо реформування місцевого самоврядування. Встановлено, що реформа адміністративно-територіального устрою країни — це складний, багаторівневий і масштабний процес, який тісно пов'язаний з ефективністю функціонування усіх систем і складових суспільного розвитку. Зазначено, що співробітництво територіальних громад є важливим інструментом сприяння розвитку ОТГ. Із початком процесу децентралізації він відійшов на другий план, хоча потенціал співробітництва є великим. Співробітництво може стати одним з механізмів інтеграції громад між собою. Метою такого співробітництва є підвищення якості надання послуг населенню, розвиток територій та покращення добробуту громадян. Співробітництво територіальних громад передбачає об'єднання їх ресурсів та зусиль на договірній основі та дає можливість протестувати готовність до об'єднань ОТГ, а також їх розширення за рахунок приєднання інших територіальних громад.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41952
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
33-41.pdf558.14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.