Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/48086
Назва: Аналіз витрат як складова оцінки фінансового стану домогосподарств
Автори: Сидорчук, Анатолій Андрійович
Ключові слова: домогосподарство
витрати
закон Енгеля
фінансовий стан
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Кириленко О., Коваль С., Сидор І., Сидорчук А. Аналіз витрат як складова оцінки фінансового стану домогосподарств. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії і практики, Том 3 (44), 2022, С. 82–91.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є аналіз витрат як складової оцінки фінансового стану домогосподарств. Результати дослідження отримано за даними Державної служби статистики України щодо витрат домогосподарств за 2010-2020 рр. У процесі роботи використано аналіз як метод теоретичного пізнання явищ. Порівняння та вимірювання використані як емпіричні методи для проведення дослідження. Проаналізовано існуючі підходи вітчизняних учених, методологію Державної служби статистики України щодо сутності та класифікації витрат домогосподарств. Запропоновано коефіцієнт Енгеля як індикатор оцінки фінансового стану домогосподарства та розраховано його значення. Ґрунтуючись на даних щодо складу та структури витрат, побудовано функції Торнквіста для вітчизняних домогосподарств. Закон Енгеля та функції Л. Торнквіста дозволили екстраполювати у сферу фінансів домогосподарств висновок, що, незважаючи на зростання витрат в абсолютних величинах більше ніж утричі, фінансовий стан вітчизняних домогосподарств суттєво не покращився.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/48086
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.