Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50533
Назва: Залежність урожайності та якості зерна озимої пшениці від азотного живлення
Інші назви: Сhenges in yield and grain quality of winter wheat depending on nitrogen nutrition
Автори: Самотіс, Володимир Лукович
Ключові слова: урожайність
азот
підживлення
озима пшениця
сорт
якість
густота
Дата публікації: 2023
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Самотіс, В. Л. Залежність урожайності та якості зерна озимої пшениці від азотного живлення = Сhenges in yield and grain quality of winter wheat depending on nitrogen nutrition : кваліфікаційна робота : спец. 201 – агрономія освітньо-професійна програма – агрономія / Володимир Лукович Самотіс ; наук. керівник д.е.н., проф. В. Я. Брич. Тернопіль : ЗУНУ, 2023. 86 с.
Короткий огляд (реферат): За останні кілька років виробництво продовольчого зерна в нашій країні пов’язано з порушеннями сівозмін, захмарними цінами на добрива, недотриманням агротехніки, нестачею засобів хімічного захисту, розміщенням озимої пшениці на великих площах після незадовільних попередників і недостатнім внесенням органічних і мінеральних добрив. В ті роки це було однією з основних причин зниження посівів озимини на значних площах. Такий стан виробництва зерна озимої пшениці призвів до нестабільного валового збору та значного погіршення якості зерна. Якщо є проблеми з виробництвом і господарства мають обмежену кількість добрив, важливо звернути увагу на правильне підживлення зернових азотом. Азотні добрива відіграють важливу роль у збільшенні урожайності та якості зерна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50533
Розташовується у зібраннях:2023-2024 н. р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Самотіс В. - Агр 2023.pdf1.2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.