Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50537
Назва: Особливості застосування гербіцидів з урахуванням екологічних наслідків
Інші назви: Peculiarities of the use of herbicides taking into account the environmental consequences
Автори: Соколюк, Євгеній Олександрович
Ключові слова: кукурудза
гербіциди
екологічний вплив
урожайність
якість
продуктивність
Дата публікації: 2023
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Соколюк, Є. О. Особливості застосування гербіцидів з урахуванням екологічних наслідків = Peculiarities of the use of herbicides taking into account the environmental consequences : кваліфікаційна робота : спец. 201 – агрономія освітньо-професійна програма – агрономія / Євгеній Олександрович Соколюк ; наук. керівник д.е.н., проф. Д. Г. Шушпанов. Тернопіль : ЗУНУ, 2023. 60 с.
Короткий огляд (реферат): Захист посівів гербіцидами в сучасному сільськогосподарському виробництві виступає головною ланкою при вирощуванні продукції. Причиною цього є запобігання втрат врожайності та поліпшення якісних особливостей вирощеної продукції. Все це хороші причини застосування захисту гербіцидами, але одночасно з цим їх використання супроводжує загрозу та негативні наслідки на навколишню екологію. Безперечно від використання гербіцидів, деякі їх частинки залишаються в ґрунтовому покриві та водному середовищі, що нестиме потенційну загрозу тваринному і рослинному світі, а також людині, яка є основним споживачем продукції, на якому було застосовано продукт із вмістом хімічних речовин. Результати під час проведених досліджень свідчать про необхідность збалансованого підходу до використання гербіцидів у сільському господарстві. Рекомендації щодо стратегій мінімізації негативного впливу, використання біологічних альтернатив та впровадження екологічно безпечних технологій мають велике значення для забезпечення стійкості сільськогосподарського виробництва та збереження навколишнього середовища.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50537
Розташовується у зібраннях:2023-2024 н. р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Соколюк Є -Агр 2023.pdf1.74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.