Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51053
Назва: Оцінювання стану та перспектив співробітництва України з МВФ
Автори: Манцуров, Ігор
Храпунова, Ян
Барвінок, Аліна
Омельченко, Валерій
Ключові слова: відносини України з МВФ
державний борг
динаміка фінансування та кредитування економіки України
ефективність співпраці
ЗВР України
національна економічна безпека
переваги
загрози та ризики співпраці України з МФО
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Оцінювання стану та перспектив співробітництва України з МВФ [Текст] / Ігор Манцуров, Яна Храпунова, Аліна Барвінок [та ін.] // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 2 . – С. 135-155.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто хронологію відносин України з МВФ; розкрито значення та роль кредитів цієї інституції в умовах проведення економічних та соціальних реформ; здійснено оцінювання ефективності взаємодії України з МВФ та досліджено відповідні ризики; доведено раціональність та необхідність у співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Акцентовано увагу на тому, що Україна у своїх відносинах з МВФ має відійти від позиції «пасивного партнера» та здійснювати систематичний аналіз переваг та недоліків щодо співпраці з організацією. Доведено, що існує необхідність у розробці ефективних та дієвих реформаторських заходів, які передбачали би вирішення комплексу економічних та соціальних проблем, які варто розцінювати як виклики сьогодення. Запропоновано рекомендації, спрямовані на підвищення рівня ефективності відносин України з МВФ, а саме: використання фінансово-кредитних ресурсів для розбудови економіки країни шляхом внутрішніх перетворень; оптимізації боргового навантаження; створення сприятливих умов для ведення бізнесу; створення позитивного іміджу платоспроможної країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51053
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№2) Червень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МАНЦУРОВ.PDF452.24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.