Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51085
Назва: Глибоке дослідження проблем подолання дивергентних тенденцій в економіках України і країн Європейського Союзу
Автори: Білорус, Олег
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Білорус, О. Глибоке дослідження проблем подолання дивергентних тенденцій в економіках України і країн Європейського Союзу [Текст] / Олег Білорус // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 2. – С. 223-225. – Рец. на монографію : Оцінка інтеграції України до європейського економічного простору : кол. моногр. / за ред. д.е.н., проф. О. О. Борзенко. – Київ, 2021. – 486 с.
Короткий огляд (реферат): Напередодні історичного моменту набуття Україною статусу країни кандидата і започаткування переговорного процесу про вступ до Європейського Союзу оприлюднено результати колективної праці співробітників ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» щодо проблем і перспектив подолання дивергентних тенденцій соціально-економічного розвитку України і країн ЄС. . Автори монографії окреслили теоретико-методологічну сутність інтеграційних процесів сучасного етапу глобалізації, їхню роль у конвергенції / дивергенції соціально-економічного розвитку Європейського Союзу та еволюції його інституційного середовища. Виокремлено суперечності глобалізації та локалізації як загальне підґрунтя сучасних конвергентно-дивергентних процесів, адже концептуальні засади дивергенції й конвергенції дають змогу досліджувати різнорідний спектр ключових сфер людської діяльності, сприяють практичному орієнтуванню пoлiтичниx курсів не лише окремих держав, а й регіональних об'єднань. У зв'язку з цим у монографії проведено аналіз ефективності процесів конвергенції / дивергенції за основними макроекономічними показниками, зокрема в соціальній та інвестиційно-інноваційній сферах. останнім часом простежується чітка тенденція до розбіжностей між соціально-економічними системами України та Європейського Союзу – насамперед за такими критеріями, як рівень добробуту та продуктивності праці. Особливу увагу приділено впливу регіональних і глобальних кризових явищ, зокрема пандемії СOVID-19, а також актуалізації глобальних тенденцій дивергенції та ризиків для України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51085
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№2) Червень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БІЛОРУС.PDF124.52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.