Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51351
Назва: Роль молоді у світовому розвитку і програми післявоєнного відновлення в Україні
Автори: Манцуров, Ігор
Стіглер, Ненсі
Храпунова, Яна
Барвінок, Аліна
Ключові слова: Поняття «молодь»
«молодіжний демографічний пухир»
демографічний дивіденд
стійкий розвиток
національна економічна і соціальна політика
повоєнне і постконфліктне відновлення
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Роль молоді у світовому розвитку і програми післявоєнного відновлення в Україні [Текст] / Ігор Манцуров, Ненсі Стіглер, Яна Храпунова [та ін.] // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 3. – С. 295-314.
Короткий огляд (реферат): Відображено результати наукового опрацювання досліджень, які виконала міжнародна група науковців у кількох післявоєнних та постконфліктних країнах. Статтю присвячено узагальненню досвіду реалізації молодіжної політики в аспекті вирішення економічних і соціальних проблем, викликаних воєнними конфліктами. Підлітки та молодь як предмет дослідження у такій післявоєнній ситуації розглядаються як важливі агенти та актори цього процесу. Багато молодих людей не лише належать до найбільш вразливих груп, які страждають від збройних конфліктів, бідності, безробіття, вони також є поколінням, яке досягне повноліття упродовж періоду реалізації «Порядку денного цілей стійкого розвитку (ЦСР) на період до 2030 року». На додаток до цілей стійкого розвитку, політики мають не ігнорувати пріоритетність потреб молодих людей, а забезпечити їм вільний простір для подальшої реалізації наступного порядку денного розвитку. Молодь потрібно залучити до усіх аспектів процесу. Лише шляхом забезпечення значущого представництва молоді та у співпраці з нею можна буде відійти від укорінених уявлень про забезпечення базових потреб молоді до підходу, який розширюватиме права і можливості молодих людей та дозволятиме їм реалізувати свій потенціал з урахуванням особливих умов в країнах, які постраждали від збройних конфліктів. Запропоновано рекомендації щодо вдосконалення та розвитку молодіжної політики в Україні як країні, яка зазнала жорстокого нападу російської армії, окупації частини її території, руйнації економічної та соціальної інфраструктури, появи великої кількості біженців та внутрішньо переміщених осіб, насамперед молодих та економічно активних. Стаття становитиме інтерес для демографів, економістів, соціологів та спеціалістів з державного управління і соціальної політики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51351
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№3) Вересень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МАНЦУРОВ.PDF325.07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.