Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51355
Назва: Глобальний економічний декаплінг: приклад Китаю
Автори: Чжун, Демінь
Зварич, Ірина
Бродовська, Оксана
Їй, Сінь
Ключові слова: Теорія декаплінгу
циркулярна економіка
економічний розвиток
аналіз і дослідження
план Китаю
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Глобальний економічний декаплінг: приклад Китаю [Текст] / Демінь Чжун, Ірина Зварич, Оксана Бродовська [та ін.] // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 3. – С. 332-352.
Короткий огляд (реферат): Взаємозв’язок економічного зростання й економічного декаплінгу завжди був у центрі уваги науковців. Досягнення економіки Китаю за останні 30 років привернули увагу всього світу, але зі швидким зростанням ВВП країна також заплатила велику ціну з точки зору ресурсів і навколишнього середовища. У статті обговорюється економічний декаплінг Китаю на тлі глобалізації на основі огляду наукової літератури з точки зору відокремлення економічного зростання, ресурсів і навколишнього середовища в поєднанні з теорією декаплінгу з точки зору енергетики, навколишнього середовища, ефективності використання ресурсів та економічної та промислової реконструкції. Розглянуто тенденції часової та просторової еволюції розвитку декаплінгу на прикладі Китаю. Світ змінюється, спосіб і форма інтеграції Китаю у світ також змінюються разом із наукою. Сучасна геополітична напруга між Росією та США впливає на те, як Китай може використати нову тенденцію глобалізації, відігравши ключову роль «Одного поясу, одного шляху» у глобальних виробничих мережах, і активно реагувати на попит глобальної промисловості в часи цієї бурхливої ери. Це потребує повторного формулювання та оцінки досвіду економічного розвитку Китаю та відповідних політичних заходів, заснованих на декаплінгу розвитку глобальної економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51355
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№3) Вересень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЧЖУН.PDF341 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.