Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51432
Назва: Розвиток системи соціального захисту в Україні у контексті європейського виміру
Автори: Пасічник, Юрій
Сукач, Олена
Ключові слова: індекси
життєвий рівень населення
нормативи
регіони ЄС
теоретичні конструкції
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Пасічник, Ю. Розвиток системи соціального захисту в Україні у контексті європейського виміру [Текст] / Юрій Пасічник, Олена Сукач // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 4. – С. 457-481.
Короткий огляд (реферат): Досліджено основи функціонування національних систем соціального захисту, зокрема проблеми та їх причини, виконано аналіз прагматики протягом 2015–2020 рр., здійснено порівняльні розрахунки показників, віднесених на одну особу в євро, та загальні витрати на соціальні потреби. Для зіставлення відповідних критеріїв в Україні та Європі вибрано презентабельні країни чотирьох регіонів ЄС. За результатами аналізу виявлено суттєве відставання України у сфері соціального захисту від всіх країн ЄС, у т. ч. з аутсайдерами. З огляду на європейський досвід та особливості нашої держави обґрунтовано основні складові національної моделі соціального захисту. Розроблена модель охоплює стратегічні та поточні напрями розвитку, взаємодію між її складовими, фінансові ресурси. Також у моделі враховано вплив чинників зовнішнього середовища та орієнтацію на європейські орієнтири розвитку України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51432
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№4) Грудень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПАСІЧНИК.PDF381.9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.