Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51830
Назва: Дослідження розвитку ринку альтернативної енергетики в країнах Центральної Європи
Автори: Когут-Ференс, Оксана
Рибчук, Роман
Ключові слова: Альтернативна енергетика
відновлювані джерела енергії (ВДЕ)
біоенергетика
вітрова енергія
гідроенергія
сонячна енергія
споживання енергії
Центральна Європа
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Когут-Ференс, О. Дослідження розвитку ринку альтернативної енергетики в країнах Центральної Європи [Текст] / Оксана Когут-Ференс, Роман Рибчук // Журнал європейської економіки. – 2023. – Т. 22, № 3. – С. 406-420.
Короткий огляд (реферат): Досліджено розвиток ринку альтернативної енергетики у період з 2010 по 2022 рр. в сімох країнах Центральної Європи (Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Литві, Угорщині та Болгарії). Аналіз зміни обсягів генерації електроенергії за допомогою сонячних, вітрових, гідро- і біоресурсів дає можливість комплексно оцінити тенденції розвитку альтернативної енергетики. Країни Центрально-Східної Європи економічно та кліматично подібні до України, тому дослідження розвитку альтернативної енергетики має наукову цінність для розробки енергетичної стратегії України та Європи в контексті трансформації глобальної енергосистеми. Зауважимо, що у статті також проаналізовано вплив розвитку відновлювальної енергетики на кон’юнктуру ринку праці, окреслено потенційні виклики та загрози для регіональних ринків праці. Сформовано загальні висновки й підтверджено практичний розвиток та ефективне впровадження ВДЕ в енергетичну систему Європи навіть у тих країнах, що не є лідерами з генерації енергії з відновлюваних джерел, тобто в країнах Центральної Європи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51830
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 22 (№3) Вересень 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КОГУТ-ФЕРЕНС.PDF1.21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.